Inför Malmö FF – Örebro SK

Publicerad 31 oktober 2012

Malmö FF spelar imorgon sin sista hemmamatch i årets Allsvenska där Örebro SK står för motståndet. Rikard Norling hoppas på en fartfylld match och lovar att bjuda på fest.

Det var lite skakigt under den första halvleken mot Djurgården. Vad var det som ni pratade om i halvtid som gjorde att vi fick se ett helt annat MFF i andra halvlek?
Spelarna pratade ganska mycket där de var överrens om att de var tvungna att jobba hårt och att vi behövde vara lite mer kompakta och jobba efter våra förutsättningar och inte efter hur de valde att spela matchen.

Nu på slutet betyder matcherna mer och mer för varje match som går, lite kniven mot strupen…
…fast det är det inte. Det är snarare en doft någonstans som man undrar vad det är som luktar så gott som får en att driva dit.

Är det också därför det är så många skratt på träningen istället för sammanbitna spelare?
Det är många av spelarna som varit i klubben länge och vet vad det handlar om så det är en kombination av att styra tanken åt rätt håll och att det finns mycket erfarenhet i truppen.

Det talas om en fest imorgon där det kommer vara mycket folk på Stadion och MFF Support firar 20 år.
Vi ska gå på en fest imorgon och då är det viktigt att vi går dit och ger festen liv.

Vi och Elfsborg ligger på samma poäng vilket gör att många ha börjat blicka mot målskillnaden, hur mycket har ni pratat om det?
Ingenting alls. Först och främst går vi ut för att vinna här hemma och de som har följt ÖSK de sista matcherna vet att det är målsättning nog.

Många utomstående blickar först och främst på AIK matchen och menar på att morgondagens match kommer gå av sig själv. Vad har ni gjort för att spelarna endast ska fokusera på matchen mot ÖSK?
Matchen imorgon är det enda vi har pratat om. Finns inget annat. Vi har inte ens sagt orden ”först och främst”

Många av våra nyckelspelare står på många varningar och riskerar att missa sista omgången.
Det är något som är helt naturligt i slutet av säsongen men våra spelare har varit i riskzonen länge men ändå visat på att de kan hantera det.

Vad tror du att det blir för match?
Det är två 4-4-2 lag vilket jag tror kommer att synas. Vi har vår målsättning med mycket löpningar och ett snabbt passningsspel.

 

Truppen

Johan Dahlin, Robin Olsen

Daniel Andersson, Pontus Jansson, Miiko Albornoz, Jasmin Sudic, Ulrich Vinzents, Ricardinho, Filip Helander

Markus Halsti, Wilton Figueiredo, Erik Friberg, Ivo Pekalski, Simon Thern, Jiloan Hamad, Simon Kroon

Daniel Larsson, Tokelo Rantie, Dardan Rexhepi