Inför Malmö FF – Odense

Publicerad 14 februari 2013

Malmö FF spelar imorgon sin första match för året på svensk mark när danska Odense kommer på besök. Rikard Norling berättar att han hoppas MFF ska ta nästa steg inför de stundande tävlingsmatcher och att han tycker sig se en större fokus hos spelarna.

Malmö FF tränade idag på morgondagens matcharena, Limhamns IP, för att förberedda sig på bästa sätt inför mötet mot Odense. Efter elva dagar i Florida har laget den senaste veckan tränat på svensk mark och Rikard Norling tycker att spelarnas fokus växer för varje träning som går. Morgondagens möte med Odense kommer vara uppdelat på två matcher, allt för att maximera spelarnas speltid.

– Planen vi tränade på idag var riktigt bra, vi ser fram emot att spela där imorgon. Vår ambition imorgon är att spela två matcher med så många minuter på varje individ. Vi vill inte sätta något tak om att varje spelare ska få 60 minuter utan vi ser hellre att alla får spela en hel match. Vi börjar oss tävlingssäsong och vill nu ta nästa steg med att få upp attityden hos spelarna att varje match är viktigt. En attityd jag tycker mig se hos spelarna, berättar Rikard Norling

I Florida var det olika inriktningar på träningsveckorna där ni ena veckan tränade defensivt och den andra offensivt. Har veckans träning också var inriktad?
– Nej, det har vi inte haft. Vi satte vårt fundament i USA och nu gäller det att påminna och upprepa spelarna om det utan att sätta upp några block för deras egen talang och kreativitet.

Vilket är nästa steg som laget ska ta imorgon?
– Vi närmare oss tävlingssäsong och spelarna ska börja vänja sig vid att spela 90 minuter, sen är det också matchattityden som jag pratade om innan.

Truppen:

Rikard Norling har tagit ut hela truppen förutom: Petar Petrovic, Simon Kroon, Miiko Albornoz och Tokelo Rantie.
Från ungdomsleden är: Piotr Johansson, Marcus Haglind Sangré, Jacob Palander, Marcus Hortén och Jesper Rindmo uttagna.

Malmö FF A – Odense A
Limhamns IP
Kl 13.00

Malmö FF U21 – Odense U21
Limhamns IP
Kl 15.00

Inträde
Vuxen: 60 kr
Ungdom (upp till 20 år): 40 kr

 

Varmt välkomna!