Inför Malmö FF – NK Lokomotiva Zagreb

Publicerad 23 september 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF tar emot kroatiska NK Lokomotiva Zagreb i tredje kvalomgången av UEFA Europa League.

Efter 2-0 mot MKS Cracovia och 2-0 mot Budapest Honvéd FC i första respektive andra kvalomgången till UEFA Europa League väntar nu NK Lokomotiva Zagreb från Kroatien.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson har sin bild klar vilket typ av motstånd han förväntar sig på torsdagen.

– Jag tror att de kommer att vara välorganiserade defensivt. Honvéd försökte spela lite mer fotboll, men Lokomotiva tror jag är mer kompakta. På det sättet kan matchen imorgon vara tuffare, vi kommer få mindre ytor att jobba på, säger Jon Dahl Tomasson inför torsdagens kvalmatch.

Tomasson var nöjd med lagets prestation både mot Budapest Honvéd och senast i Allsvenskan mot IFK Norrköping.

– Vi gjorde en stabil insats mot Honvéd där 2-0 på bortaplan var starkt. Killarna stod sedan för en fin match i Norrköping och allt var bra förutom de sista minuterna, säger JDT.

Gällande truppen bekräftar Jon Dahl Tomasson att Anders Christiansen inte är tillgänglig för spel i morgondagens match.

Det är däremot Isaac Kiese Thelin som satt på presspodiet bredvid JDT. Även Kiese Thelin var inne på att NK Lokomotiva Zagreb är en klass vassare än tidigare motståndare.

– Jag tror att de är ett snäpp bättre. Det kan bli en fysisk match, de har många stora och starka försvarare. Jag förväntar mig definitivt ett bättre motstånd, säger Isaac Kiese Thelin.

Kiese Thelin har Europarutin sedan tidigare – både i Malmö FF samt från Anderlecht, Bordeaux och Bayer Leverkusen. Den landslagsmeriterade anfallaren vet vad ett avancemang skulle betyda.

– Jag är jättesugen på att gå vidare. Det är viktigt för klubben och vi alla vill vara ute i Europa och spela, det är ett mål vi har.

Matchen sänds på Viaplay och har avspark torsdag kl 19:00.

huvudpartners

officiella partners