Inför Malmö FF – MKS Cracovia

Publicerad 26 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF inleder ett nytt Europaäventyr hemma mot polska MKS Cracovia, imorgon torsdag. Med endast enkelmöte och utan publik blir det en speciell utmaning, menar MFF:s lagkapten Anders Christiansen.

Det har blivit dags för Malmö FF att kliva in i den första kvalrundan till Europa League. För motståndet står MKS Cracovia från Polen där seriespelet precis dragit igång.

– De är ett fysiskt starkt lag som bara hunnit spela en match i ligan så de kommer fräscha till matchen mot oss. De är bra på fasta situationer och ligger ofta rätt i defensiven, beskrev lagkapten Anders Christiansen morgondagens motståndare.

Med UEFA som matchadministratör tillkommer vissa ändringar. På grund av coronavirusets utbrott spelas matcherna som enkelmöten och därmed stryks bortamålsregeln helt. Jämfört med matcherna i Allsvenskan går det nu endast att utföra tre byten under ordinarie matchtid men ett fjärde byte är tillåtet om matchen går till förlängning. Förlängningen spelas då i 2 x 15 minuter.

– Det ska bli härligt att får spela en Europamatch igen. Det är därför du spelar i en klubb som Malmö FF, för du vill spela många stora matcher. Men den här gången blir det en speciell utmaning. Atmosfären här när det är Europa, den är unik så vi kommer sakna våra supportrar enormt. Vi älskar att spela på hemmaplan, vi spelar på en Stadion där vi känner oss trygga och det har vi med oss in i matchen, sa AC inför sista träningen före kvalrundan.

MKS Cracovia är den äldsta fotbollsklubben i Polen. Under sommarens transferfönster gjorde man klart med en riktig prestigevärvning i Rivaldinho, den brasilianske fotbollsikonen Rivaldos son som MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson spelade med under sin tid i Milan.

– Jag kan nog säga mer om hans far, men vi fokuserar inte på enskilda spelare på det viset. De har tagit in nya spelare till den här säsongen men också tappat några. Vi har tittat på flera av Cracovias matcher och varit på plats i Polen och analyserat vår motståndare. Vi måste fokusera på vad vi är bra på och lista ut hur vi kan utnyttja det på våra motståndare.

JDT ser ett himmelsblått lag som kommer till matchen med gott självförtroende men varnar samtidigt för en lurig motståndare.

– Vi vill vinna men måste vara ödmjuka och säga att vi ställs mot ett riktigt bara lag. Vår sportchef Daniel Andersson sa häromdagen att Malmö FF aldrig tidigare ställts mot ett så här bra lag redan i den första kvalrundan.  

Se matchen

Matchen visas på Viaplay där du som årskortsinnehavare 2020 fått en unik kod av oss via mail som ger 50 procent rabatt den första månaden. Detta när du tecknar något av abonnemangen Viaplay Sport eller Viaplay Total.

Du som inte är årskortsinnehavare kan teckna ett abonnemang från 399 kronor för en månad. Använd koden MFF2020 så går upp till 100 kronor per abonnemang till Malmö FF.

huvudpartners

officiella partners