Inför Malmö FF – Mjällby AIF

Publicerad 23 februari 2014

Malmö Fotbollförening blir imorgon 104 år och detta firar vi bland annat genom att bjuda ner Mjällby AIF för två träningsmatcher.

– Matchen senast mot FC Nordsjälland var bra spelmässigt där vi hade mycket boll och skapade fina målchanser. Jag är lite besviken att vi inte lyckades få in bollen. Vår fokus den senaste tiden har legat just på att vi måste börja göra mål och vara bättre på den sista tredjedelen. Vi måste bli bättre på våra inlägg och våra sista passning för att göra det enklare för de som har ställt sig i position för att göra mål, berättar MFFs tränare Åge Hareide.

I matchen mot Nordsjälland valde Hareide att göra en del byten vilket förändrade matchens rytm. Imorgon kommer MFF först att spela en match mot Mjällbys A-lag klockan 15.00 och sedan en match mot deras U21 17.00. Detta kommer medföra mindre byten för att hålla uppe matchtempot.

– Om en vecka kommer vi börja spela tävlingsmatcher då Svenska cupen går igång och just nu tycker jag att vi ligger bra till rent spelmässigt. Jag är nöjd med det defensiva men vill att vi ska bli lite bättre i den offensiva spelet, avslutar Hareide.

Startelvan:

Olsen
Özen – Jansson – Helander – Albornoz
Kroon – Halsti – Johansson – Forsberg
Molins – Rosenberg

Avbytare:
Zlatan Azinovic
Sixten Mohlin
Petar Petrovic
Matias Concha
Amin Nazari
Pawel Cibicki
Erdal Rakip
Johan Hammar
Franz Brorsson
Hannes Cederholm
Emil Kjellker
Zia Sakirovski
Victor Wernersson
Mirza Halvadzic
Piotr Johansson
Marko Johansson

Malmö FF – Mjällby AIF
Malmö IP
A-laget klockan 15.00
U21 klockan 17.00

Alla med uthämtat årskort går in gratis annars kostar det 60 kr för vuxen och 40 kr för ungdom.
Om du inte har möjlighet att se matchen på plats kan du se den här på MFF.se

Läs mer om klubbens födelsedagsfirande här