Inför Malmö FF–Mjällby AIF

Publicerad 23 juli 2021 i Herr,Nyheter

MFF jagar tredje raka segern i Allsvenskan när laget besöker Mjällby AIF på Strandvallen.

MATCHINFORMATION

Avspark: 15:00
Spelplats: 
Strandvallen
TV-sändning: 
discovery+

JON DAHL TOMASSON OM:

Status i truppen:
– Oscar (Lewicki) har varit ute på planen och tränade idag så han följer med till matchen. Jonas (Knudsen) kommer däremot inte att spela imorgon. Sedan har vi två avstängda spelare (Bonke Innocent och Erdal Rakip). Det är klart att när två spelare är borta så är det färre valmöjligheter men det måste vi lösa på bästa sätt. Jag ser hellre möjligheter än problem.

Intensiva matchandet:
– Vi spelar många matcher under kort period nu och vi skiftar runt mycket så det är inget nytt. Vi måste använda hela truppen samtidigt som vi måste se till spelarnas fysiska form individuellt. Där gör vårt fysiska team ett väldigt bra jobb och vi har en bra dialog kring det. Vi vill gärna göra det bra i ligan och i Europa. I första hand fokuserar vi på ligamatchen mot Mjällby.

Niklas Moisander:
– Jag kan berätta att Niklas startar imorgon. Det var ett kort inhopp senast mot HJK Helsingfors, men han gjorde det riktigt bra. Han tog ansvar och tajmade sitt duellspel väldigt fint. Vi är glada för de ledaregenskaper som han bidrar med.

Utlånade Amin Sarr:
– Det gick bra i hans första match där han gjorde två fina mål. Han är en ung kille som kommit till en klubb där konkurrensen är lite annorlunda. En konkurrenssituation som kanske är lite enklare att prestera i. Amin har stor potential och det är grunden till att vi lånar ut spelare allmänhet, för att de ska komma tillbaka ännu bättre. Vi är glada för att Amin har fått en bra start i Mjällby.

Stämningen i laget:
– Vi gläder oss av att få spela så många matcher och att vi fått fina resultat den senaste tiden. Det ger oss självförtroende inför den kommande perioden. Man kan spela bra och dåliga matcher men vi har alltid behållit vår laganda, som faktiskt har blivit ännu bättre i år. Det ger oss energi och stabilitet ute på planen.

Höjdpunkter från senaste mötet:

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners