Inför Malmö FF – Mjällby AIF

Publicerad 14 juni 2020 i Herr,Nyheter

På måndag är kulan äntligen i luften igen. Nykomlingen Mjällby AIF gästar Eleda Stadion när Allsvenskan 2020 sparkar igång för MFF.

Efter en lång försäsong präglad av ovisshet och väntan är det på måndag äntligen dags att spela fotboll på Eleda Stadion igen. Det är allsvensk premiär och nykomlingen Mjällby AIF står för motståndet.

På söndagen gjorde herrlaget sin sista förberedande träning inför premiären och spelarna såg ut att trivas i solskenet.

– De lyser av energi. Spelarna glädjer sig över att det äntligen är dags och alla som älskar fotboll har längtat efter det här, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Efter flera år utanför Sveriges finrum är Mjällby AIF tillbaka. Jon Dahl Tomasson spår ett motstånd som kommer ligga lågt och vara organiserat.

– De har en fin struktur i defensiven och är farliga på kontringar, det måste vi vara förberedda på. Men framför allt handlar det om oss själva. Vi spelar i Malmö FF som är den största klubben i Sverige. Vi ska vara stolta när vi tar på oss den himmelsblå tröjan, säger Tomasson.

För drygt en vecka sedan utnämndes Anders Christiansen till ny lagkapten i MFF. Nu ser ”AC” fram emot sin debut som permanent lagkapten.

– Jag har varit vikarierande några gånger. Det blir stort, men mitt huvudfokus är att vi ska ta tre poäng. Det är det jag personligen ser mest fram emot, säger ”AC”.

– Vi vill dominera matchen så mycket som möjligt. Det handlar om att spela snabbt, vara mycket i rörelse och hitta en aggressivitet när vi inte har bollen. Det är alltid tufft att möta en nykomling i premiären, men vi ska gå ut och visa hur bra vi är.

Följ MFF på Dplay

Registrera ditt konto via bildlänken nedan så stöttar du samtidigt Malmö FF ekonomiskt:

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners