Inför Malmö FF – Mjällby AIF

Publicerad 31 augusti 2012

Malmö FF tar under lördagen emot Mjällby AIF hemma på Swedbank Stadion. Efter måndagens seger mot Sundsvall hoppas Rikard Norling att MFF ska fortsätta på samma vinnarstig

Mot GIF Sundsvall hade vi otroligt många hörnor men ingen utdelning. Har ni pratat om just hörnor i veckan?

– Vi har inte pratat om att vi hade 15 hörnor och inte gjorde mål. Därimot har vi pratat om vad vi ska göra.

Hur mycket problem tycker du att Wiltons avstängning ställer till?

– Man får räkna med att man har spelare avstängda under en säsong. Wilton börjar och komma i riktigt bra fysisk form och det märks direkt i hans spel. Att han kan driva oss i hela matchen och inte bara 65-70 minuter. Nu är han igång och tränar hårt igen så ur hans fysiska perspektiv kommer han bli ännu starkare. Laget hade gärna haft med honom i den här matchen.

Är det inte jättejobbigt för dig som tränare att stå här dagen innan match och inte veta vilka spelare du har imorgon på grund utav transferperioden som går ut idag?

– Jag har utgått ifrån att jag har vissa spelare efter en sannolikhetskalkyl. Skulle jag behöva göra ytterliggare ändringar imorgon så gör jag det. Startelvan och matchplanen är ute hos spelarna så jag får se om jag får anledning att ändra på den.

Tokelo Rantie har blivit lite av en Messias den senaste veckan. Det var inte många som såg honom mot Sandviken och nu senast spelade han drygt 20 minuter. Du som ser honom varje dag, hur skulle du förklara honom som spelare?

– Att komma in som inhoppare är en sak och att starta sin första match i en ny klubb är någonting annat. Jag tror att man som publik alltid ska förvänta sig mycket här på Stadion men å andra sidan så ska man också se Tokelo som ett långsiktigt alternativ som en startspelare och som vi ska ge en bra start. Det kommer att gynna både honom och klubben.

Vad tror du om matchen imorgon?

– Våran förhoppning är att vi ska sätta väldigt hög fart och hålla uppe den under hela matchen. Gör vi det så vi i alla fall följt vår matchplan.

Rikard Norling har tagit ut 19-man till morgondagens match. En trupp som kan ändras under dygnet

Johan Dahlin, Robin Olsen

Miiko Albornoz, Matias Concha, Jasmin Sudic, Filip Helander, Pontus Jansson, Ricardinho, Filip Stenström

Simon Thern, Erik Friberg, Amin Nazari, Alexander Nilsson, Jiloan Hamad, Markus Halsti

Daniel Larsson, Dardan Rexhepi, Tokelo Rantie, Mathias Ranégie

 

 

Malmö FF – Mjällby AIF
Lördagen 1/9 klockan 16.00
Swedbank Stadion
Biljetter köper du i MFFshopen eller på ticnet.se