Inför Malmö FF – Kalmar FF

Publicerad 16 maj 2021 i Herr,Nyheter

Obesegrade Kalmar FF kommer till Eleda Stadion för allsvensk match på måndagskvällen. Henrik Rydströms lag har stängt igen bakåt och har med tre insläppta mål varit tätast i serien hittills. MFF å sin sida är målgladast framåt med elva fullträffar på sex matcher.

Måljubel i Solna i förra omgången. Jo Inge Berget gav MFF ledningen, men AIK kvitterade i andra halvlek till slutresultatet 1-1.

OM MATCHEN:

Avspark: Måndag 17 maj 18:30
Spelplats: Eleda Stadion
Sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Johan Dahlin:
Johan är med på bänken imorgon, så det går långsamt framåt. Det är positivt och en fin utveckling. Han har varit utanför i nio månader, men blir och bättre och det är vi glada för. Han var med uppe i Stockholm och stöttade som tredjemålvakt vilket visar hur mycket han bryr sig om laget. Det visar att lagandan är stor i omklädningsrummet och i klubben.

Sören Rieks:
Sören är dessvärre inte ”fit”, han har ont i ryggen.

Bonke Innocent:
Bonke var ute på planen idag och vi får se om han är klar till imorgon. Men jag vill hellre överraska och inte säga för mycket om det redan nu.

Rotationen i de senaste matcherna:
Mot Varberg skiftade jag fyra spelare och det var likadant mot AIK. Det kan vara så att jag skiftar fyra imorgon igen så att det blir ett hattrick (skratt). Skämt åsido, som tränare tittar du både på kommande match och lite längre fram. Vi har ett tätt program och en duktig trupp, det hade vi stor nytta av förra året och det kommer säkert bli så i år igen. De spelare som inte spelar är inte i frysboxen. De hjälper laget när de kommer in och de som får chansen från start kommer in med positiv energi. Det är den lagandan som bidrog till att vi blev mästare i fjol.

Att det inte blivit någon nolla bakåt än:
Djurgården var en ”off day” och det var inte bra, det vet vi om. Men i övrigt tycker jag faktiskt att vi har försvarat oss bra, men vi har ändå släppt in för många mål. Vi har få avslut emot oss, men vi vill såklart gärna undgå att släppa in de avslut som kommer. Ett insläppt mål i en match är alltid för mycket.

Det påverkar laget psykologiskt att man inte hållit nollan än:
Nej, det tror jag inte för det snackas alltid om något när man är ett lag som Malmö FF. Det ska alltid finnas något att prata om. Jag älskar pressen på att prestera som finns här, det visar hur stor klubben är. Däremot blir det inget fokus på att vi är det lag som har gjort flest mål, men så är det här i Malmö.

Motståndarna Kalmar FF:
Jag tycker Kalmar spelar bra fotboll. De är duktiga med bollen och vill gärna spela. Utan boll försvarar de sig kompakt och lågt. Deras senaste match mot Göteborg var kanske inte den bästa från deras sida, men de har varit fina i vissa av de tidigare matcherna.

Höjdpunkter från förra säsongen:

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners