Inför Malmö FF – Kalmar FF

Publicerad 13 april 2013

Malmö FF genomförde idag under förmiddagen det sista träningspasset inför morgondagens match mot Kalmar FF. Förra året vann MFF båda mötena mot KFF och Rikard Norling hoppas att söndagens match ska vara början på samma poängskörd även i år.

Rikard Norling, vad har ni pratar om efter matchen mot Åtvidaberg?
– Att vi var tillfreds med våran prestation och att vi vill fortsätta att rida vidare på det, även att vi kombinerar det med de yttre förutsättningarna som krävs till den här matchen.

Hur kom det sig att det blev bättre rörelse i vårt spel i den andra halvleken?
– Dels att vi fick hål på dem och på så sätt fick större ytor. Jag tror att de tröttnade och var inte lika rätt på det rent defensivt. Sen blev vi mer bestämda i vårt spel och i våra löpningar.

Kalmar började året med att slå Syrianska med 3-0 och spelade sedan 0-0 hemma mot Häcken. När ni tittat på dem, hur tycker ni att de spelar?
– Vi har använt två matcher som de har spelat och försökt att identifiera vad de gör och utifrån det tittat på hur vi ska spela matchen.

Förra året spelade vi även hemma mot KFF i den tredje omgång, den matchen blev lite av en nyckelmatch för vårsäsongen. Vad minns du ifrån den matchen?
– Det var en viktig match för oss, precis som den här är. Vi utnyttjde våra chanser, precis som jag tror att vi kommer göra imorgon. Vi hade tålamod och vann tillslut matchen rättvist och förhoppningsvis kan vi göra samma sak den här gången.

 

Truppen

Målvakter: Johan Dahlin,  Robin Olsen

Försvarare: Filip Helander, Matias Concha, Erik Johansson, Pontus Jansson, Ricarindho, Pa Konate, Alexander Blomqvist

Mittfältare: Simon Kroon, Jiloan Hamad, Simon Thern, Erik Friberg, Markus Halsti, Emil Forsberg

Anfallare: Magnus Eriksson, Dardan Rexhepi, Tokelo Rantie, Benjamin Fadi

 

Malmö FF – Kalmar FF
Söndag 14/4 Klockan 15.00
Swedbank Stadion
Köp dina biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se