Inför Malmö FF – Kalmar FF

Publicerad 16 oktober 2015 i Nyheter

Seriens enda småländska lag besöker Swedbank Stadion i en match som för båda lagen gäller förutsättningarna för nästa år.

MFF har en teoretisk chansatt nå tredjeplatsen och därmed nästa års Europa League. Mest realistiskt är fjärdeplatsen och Europaspel om MFF eller de tre översta lagen i tabellen vinner Svenska cupen.

– Vi måste göra jobbet de matcher vi har kvar. Det finns en fortsatt möjlighet till i varje fall fjärdeplatsen. Den kan visa sig vara tillräcklig. Men det har varit mycket snack om placeringar och det kan ha tagit bort fokus från det vi måste prestera. En god prestation ger ett gott resultat, säger Åge Hareide.

– Jag ligger vaken om kvällarna och tänker på Örebro, Åtvidaberg, Falkenberg och liknande matcher. Vi tappar många poäng där och då försvinner vi från guldstriden. Det retar mig något kolossalt. Det är jag som är ansvarig så jag måste ta reda på vad det är tillsammans med spelarna.

– Med våra resurser ska vi vara bäst i Sverige. Men av och till på vägen måste man kanske ta en uppförsbacke för att vakna till. Vi har varit bra mot de bästa lagen. När vi spelar som bäst är vi precis där vi ska vara som lag.

För Kalmar FF lever fortfarande risken att laget inte spelar i allsvenskan nästa år. Ett för dem bra resultat i Malmö skulle kunna säkra kontraktet. MFF saknar bland annat avstängda Yoshimar Yotún och Rasmus Bengtsson. Åge Hareide menar att det å andra sidan finns flera spelare som visar en uppåtpekande form.

– Sana och Eikrem är på uppåtgående och Erdal Rakip är i bra slag. Han har varit fin på träning. Nu får också Pa Konate möjligheten att visa upp sig på vänsterbacksplatsen.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Kári Árnason, Pa Konate, Carvalho

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Vladimir Rodic, Mattias Svanberg

Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg

Malmö FF – Kalmar FF
Swedbank Stadion
Lördag 17/10 kl 16:00

Köp biljetter här

huvudpartners

officiella partners