Inför Malmö FF – IK Sirius

Publicerad 07 februari 2017 i Nyheter

I den andra matchen på träningslägret i Salou ställs MFF mot allsvenska nykomlingen IK Sirius.

I den förra matchen, mot Östersunds FK i lördags, blev det förlust med 2-0, trots att spelet stundtals såg väldigt lovande ut. Laget hittade mestadels rätt med sitt aggressiva presspel och skapade ett flertal målchanser, framför allt i den första halvleken, men saknade skärpa i avslutningslägena. På tisdagsträningen vässades anfallsspelet ytterligare och tränare Magnus Pehrsson hoppas få se resultat imorgon.

– Det finns några delar att förbättra i genombrottsspelet som gör att vi kan komma till ännu fler lägen än vi gjorde sist. Då börjar vi nå en nivå som gör att vi vinner matcherna även om vi inte är effektiva, säger Magnus Pehrsson.

Markus Rosenberg, Tobias Sana och Johan Wiland är tillbaka i matchtruppen, även om den senare kommer att matchas in varsamt. Något spel mot IK Sirius lär därför inte bli aktuellt för Wiland. En som däremot lär bli aktuell för spel är lagkapten Markus Rosenberg som glädjande nog gick för fullt på dagens träning.

– Det är skönt för oss och för Markus att han är spelklar imorgon. Det känns bra att skadan var så pass lindrig och att han faktiskt kommer få chansen att spela lite fotboll på det här lägret, säger Magnus Pehrsson.

Franz Brorsson fick en känning i insidan av knät mot Östersunds FK och missar morgondagens match.

Truppen
Fredrik Andersson, Johan Wiland, Mathias Nilsson

Pa Konate, Anton Tinnerholm, Behrang Safari, Yoshimar Yotún, Felipe Carvalho, Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Lasse Nielsen

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg, Samuel Adrian, Tobias Sana

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Teddy Bergqvist, Pavle Vagic

Anders Christiansen, Erik Andersson och Franz Brorsson saknas på grund av skador.

Malmö FF – IK Sirius
Complex Esportiu Futbol Salou
Onsdag 8 februari kl 13:00Stream
Matchen visas på C More.

huvudpartners

officiella partners