Inför Malmö FF – IK Sirius

Publicerad 19 februari 2016 i Nyheter

Allan Kuhn har vunnit cupen som både spelare och ledare och han vet vad som krävs för att ta sig hela vägen fram till pokalen. Imorgon inleder han resan mot Malmö FF:s femtonde cupguld och det första cupguldet på 27 år.

Allan Kuhn vann svenska cupen som spelare när hans Örgryte IS slog AIK med totalt 2-1 över två matcher år 2000. Därefter har Kuhn även hunnit med att ta hem den danska cupen som tränare och imorgon inleder han resan mot Malmö FF:s första cupguld sedan 1989.

– Cupen är en av två saker som du kan vinna i fotboll. Du kan vinna serien och du kan vinna cupen, och då är det klart att vi ska försöka vinna den. Jag tycker det är jätteroligt att Svenska cupen har börjat att bli intressant i Sverige och sen finns där även en plats i sommarens kval till Europa League i potten, säger Allan Kuhn.

Det är lapp på luckan inför lördagens match och Allan Kuhn är överväldigad över det stora MFF-intresset.

– Jag blir glad och jag blir varm i kroppen över det stora engagemang som finns kring Malmö FF och man känner verkligen att Malmö är en fotbollsstad. Det gör att vi som lag växer och att vi vill göra ännu bättre ifrån oss.

Har du kunnat känna av på träningarna att tävlingssäsongen står runt hörnet?
– 
Jag kände det redan i matchen mot Brøndby IF även fast det var en träningsmatch. Vi visste att vi skulle spela hemma inför mycket folk och vi visste att vi skulle göra en bra match. Vi har tränat mycket på att spelarna ska ha fokus, energi och stort självförtroende när det kommer till att hålla i bollen, säger Allan Kuhn och fortsätter:

– Nu när det är dags för tävlingsmatcher så kommer blodet att pumpa lite mer och då kommer även adrenalinet. Då gäller det för mig att hålla spelarna balanserade och lugna för att vi vet att vi är ett väldigt bra lag, och om vi spelar vårt spel så kommer det gå bra.

Vad vill du se på lördag?
– 
Jag vill se ett lag som är fokuserat, som har energi, som visar glädje över att spela fotboll och som gör allt för att vinna. Vi ska ta tag i stafettpinnen och styra spelet. Jag vet att Sirius vill spela fotboll och jag ser fram emot en match med två spelande lag.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Anton Tinnerholm.

Vladimir Rodic, Piotr Johansson, Tobias Sana, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Oscar Lewikci, Erdal Rakip. Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins, Jo Inge Berget.

Malmö FF – IK Sirius
Malmö IP
lördag 20/2 klockan 16.00

Matchen visas även i C More Fotboll

huvudpartners

officiella partners