Inför Malmö FF – IFK Norrköping

Publicerad 12 juli 2020 i Herr,Nyheter

Serieledande IFK Norrköping väntar på Eleda Stadion i Allsvenskans sjunde omgång.

Efter 120 minuters fotboll samt efterföljande straffsparksläggning mot Mjällby AIF i torsdags laddar MFF nu om när IFK Norrköping väntar på hemmaplan. Östgötarna har inlett Allsvenskan starkt och parkerar i toppen av tabellen efter sju spelade omgångar.

– Det blir en fin match och vi ser fram emot den oerhört mycket. Norrköping är ett motstånd där vi verkligen får mäta krafterna. De har fått en god start på säsongen och förtjänar en ros för sin inledning, säger Jon Dahl Tomasson.

Lasse Nielsen fick utgå mot Mjällby AIF och finns inte tillgänglig mot IFK Norrköping. I hans roll vikarierade Oscar Lewicki och stod för en felfri insats.

– Det är en möjlighet att Oscar spelar där, men vi har andra som kan spela mittback också. Oscar är mångsidig och kan spela på flera olika positioner, säger Tomasson.

Anders Christiansen är aktuell för spel efter att ha missat två matcher.

– Han är tillbaka i full träning och vi hoppas att han kan spela. Det är ingen tvekan om att AC varit en bärande spelare för oss så här långt, det får vi vara ärliga att säga. Han är vår lagkapten och en viktig spelare, säger JDT.

Avspark på måndag kl 19:00. Matchen visas på Dplay.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners