Inför Malmö FF – IFK Norrköping

Publicerad 04 oktober 2012

Imorgon klockan 19.00 kommer IFK Norrköping på besök. Under eftermiddagen genomförde MFF ett lättare träningspass inne på Swedbank Stadion och Rikard Norling berättade att han såg fram emot morgondagens match och att matchen mot Syrianska i måndags stärkte laget.

Rikard Norling, vad har ni pratat om efter matchen mot Syrianska i måndags?

– Vi har egentligen inte pratat om matchen så mycket. Vi kände att vi gjorde en stabil match men mycket mer än det har vi inte sagt. Vi har istället tittat på matchen imorgon mot Norrköping där vi spelar hemma vilket innebär att det blir ett annat sätt att spela. Vi har inte känt att vi inte hade fått ut så mycket av att diskutera Syrianska-matchen utan istället fokuserat på Norrköping som spelar helt annorlunda.

Norrköping har två kvicka anfallare som har gjort en del mål. Vad har ni sagt angående dem?

– Deras anfallare gör många mål där båda jobbar hårt för laget vilket är deras grundinställning. Vi ska göra allt vi kan för att ta hand om dem. Sen fokuserar vi på att ta oss an matchen med oss själva som utgångspunkt.

Nu är det endast fem matchen kvar av årets Allsvenska. Kan du som tränare känna av det i truppen?

– Nej faktiskt inte. Eller inte mer än att alla är på tårna och kankse är lite extra taggade. Det är en otroligt profesionell grupp så det hade jag nästan förväntat mig oavsett.

Tre av de återstående fem matcherna är hemmamatcher, hur mycket väger det in?

– Vi vet att vi är starka på hemmaplan. Just nu måste vi hitta rätt approach till det och söka ett effektivt anfallsspel men utan att överdriva det hela och alltid tvunget hitta det vackra i det.

Vad tror du att det kommer att bli för match?

– Jag tror att det kommer bli en ganska fartfylld men ändå tillknäppt och taktisk match.

 

Malmö FF:s trupp:

Johan Dahlin, Robin Olsen

Pontus Jansson, Filip Helander, Matias Concha, Miiko Albornoz, Ricardinho

Alexander Nilsson, Simon Thern, David Löfquist, Jiloan Hamad, Ivo Pekalski, Markus Halsti, Wilton Figueiredo, Simon Kroon, Erik Friberg

Daniel Larsson, Dardan Rexhepi, Tokelo Rantie

 

Malmö FF – IFK Norrköping
Swedbank Stadion
Fredagen 5/10 kl 19.00
Köp din biljett i MFFshopen eller på ticnet.se