Inför Malmö FF – IFK Norrköping

Publicerad 30 oktober 2015 i Nyheter

Tät strid om tabellplaceringar i seriens avslutande match på lördagen.

Mycket står på spel i årets sista allsvenska match. MFF siktar på den åtråvärda fjärdeplatsen som kan ge en plats i Europa League nästa år. Om IF Elfsborg förlorar eller spelar oavgjort i sin match mot Falkenbergs FF är fjärdeplatsen i hamn för Malmö. Vinst eller, med största sannolikhet, oavgjort för MFF mot Norrköping ger också en fjärdeplats oavsett hur det går i Borås.

– Vi har en viktig fjärdeplats att jobba för. Spelarna är pigga och på gott humör. Jag måste ge dem cred för det. Vi börjar känna varandra och det ger en större trygghet, säger Åge Hareide inför matchen.

I somras blev det förlust på Nya Parken i Norrköping trots ett tidigt ledningsmål från Simon Kroon. Åge Hareide grämer sig över resultatet och påminner om att lördagens match kunde ha stått om tredjeplatsen i allsvenskan om MFF hade lyckats hålla fast i ledningen den matchen. Istället spelar IFK Norrköping för guld.

– Men det är rätt fokus på jobbet som gäller nu. Vi är förberedda och vet vad de kommer med. De måste gå framåt och har många bra målgörare. Vi måste stoppa dem och flytta bollen snabbt. Det har vi varit bra på här hemma i år. Vi går inte av planen utan att ha gjort ett mål och det tror jag räcker mot Norrköping.

Matchen på planen kommer också att omges av en fin inramning. Nästan 4000 bortasupportrar får chansen att uppleva stämningen på ett mer eller mindre fullsatt Swedbank Stadion. De genomgående fina publiksiffrorna under hela säsongen betyder att vi kan räkna in publiksnittsrekord på Swedbank Stadion i år.

– Det blir högre snitt än i fjol och det uppskattar jag verkligen. Och även om till exempel Hammarby har många åskådare kan de inte mäta sig med våra. Volymen och närheten är bättre här. Både våra hardcoresupportrar och alla andra är så ljudliga, säger Åge Hareide.

– De skapar en totalupplevelse som är det livefotboll ska vara. Det kommer hit många barnfamiljer som får uppleva den här atmosfären. Barnen kommer i sin tur ta med sina barn. Publiken är bakom laget och det känns för oss alla.

Alla årskortsinnehavare bör ha i åtanke att lördag även är den sista dagen att förlänga årskortsplatsen till allsvenskan 2016. Biljettluckorna vid ingång 51 kommer att hålla extraöppet efter matchen för alla som vill säkra sin plats. Läs mer här.

Malmö FF – IFK Norrköping
Swedbank Stadion
Lördag 31/10 kl 13:00

I skrivande stund finns ett fåtal biljetter till försäljning. Kontrollera tillgänglighet här.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Pa Konate, Yoshimar Yotún

Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Vladimir Rodic, Tobias Sana

Markus Rosenberg, Agon Mehmeti

Nikola Djurdjic har besvär med ljumskarna och står över matchen.– Han har haft problem sedan matchen mot Åtvidaberg och spelat på smärtstillande i flera matcher. Han lider mycket av det. Men han är en tuffing så han kan nog kämpa sig genom match nästa vecka, säger Åge Hareide.

huvudpartners

officiella partners