Inför Malmö FF – IFK Norrköping

Publicerad 01 april 2016 i Nyheter

Äntligen väder! Den allsvenska hemmapremiären står runt hörnet och för Malmö FF väntar ett nytt besök från IFK Norrköping som besegrades i kvartsfinalen i Svenska cupen i mars.

MFF har vunnit samtliga tävlingsmatcher hittills i år, samtidigt som lördagens motståndare tappat poäng mot Jönköpings Södra IF och som bekant förlorat mot Malmö FF. Det är likväl ett skickligt lag vi möter men Allan Kuhn tror på ett bra resultat, bland annat tack vare stödet från ett fullsatt Swedbank Stadion.

– Jag vill se att vi spelar klokt och med stort självförtroende. Tack vare hjälpen från läktarna kommer vi också att öka fokus och koncentration ännu mer, säger Allan Kuhn.

Vi slog ut IFK Norrköping ur Svenska cupen för bara några par veckor sedan. Vad betyder det att vi mött dem så pass nyligen?

– Det är viktigt är att vi vann, eftersom vi förlorade båda matcherna mot dem förra året. Det är bra för självförtroendet. Men det blir en kanonmatch att börja med oavsett. Det är ett bra lag som vet vad de gör ute på plan och de har bra tränare och ledare. Men det ska inte räcka på Swedbank Stadion.

Du har varit huvudtränare för Malmö FF i snart tre månader. Vad har du lärt dig om staden och föreningen på den här tiden?

– Jag har lärt mig att det är en fantastiskt mysig stad att bo i och att jag kommit till en fantastisk förening. Alla malmöbor bryr sig om Malmö FF. Det är många som kommer förbi och klappar mig på axeln och önskar mig lycka till. Det har varit många positiva intryck.

– Jag har haft flyt och fått ett boende i Västra hamnen. Det är mysigt att promenera och titta på torson och Öresundsbron. Jag gillar också Lilla torg och Kallbadhuset. Men allra mysigast är Swedbank Stadion.

Du spelade i Örgryte IS fram till 2000, så det här blir din första allsvenska match på 15 år. Hur har svensk fotboll utvecklats sedan dess?

– Det intrycket jag fått av att se cup- och träningsmatcher är att många lag försöker att spela fotboll längs marken och utnyttja spelarnas tekniska egenskaper. Det tycker jag är roligt för svensk fotboll.

Det är en speciell känsla när den allsvenska premiären närmar sig. Kan du beskriva din premiärkänsla?

– Som ny huvudtränare var det en fin känsla att göra första träningsmatchen och därefter härligt att göra första cupmatchen. Nu är det den första allsvenska matchen på hemmaplan och det känns också bra. Jag har valt att inte känna någon stress. Det här ska vara en glädje för mig. Vi har en fantastisk möjlighet att få med oss ett bra resultat.

Malmö FF – IFK Norrköping
Swedbank Stadion
Lördagen den 2 april kl. 13:00
I skrivande stund finns det fortfarande biljetter tillgängliga. Köp på Ticketmaster. Och glöm inte flaggan!

Truppen: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Pa Konate, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Anton Tinnerholm, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Vladimir Rodic, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins, Erdal Rakip.

huvudpartners

officiella partners