Inför Malmö FF – IFK Göteborg

Publicerad 11 september 2016 i Nyheter

Imorgon gästar IFK Göteborg Swedbank Stadion i en av svensk fotbolls mest prestigefyllda möten. 

Malmö FF – IFK Göteborg
Swedbank Stadion
Måndag den 12 september klockan 19:00 (Avspark klockan 19:07)

BiljettKöp

– Vi ska gå ut till matchen imorgon och njuta av att det kommer så mycket supportrar till våra matcher. Malmö FF mot IFK Göteborg är alltid en stor och intressant match, säger Allan Kuhn om morgondagens klassiska match.

Spelmässigt är Allan Kuhn medveten om motståndarlagets styrkor men poängterar vikten av att få det egna spelet att fungera. En vinst för MFF kan ge fjärdeplacerade IFK Göteborg en lång uppförsbacke i toppstriden.

– Jag vill se samma självförtroende och samma bra spel som när vi har vunnit andra stora matcher på hemmaplan, mot AIK och IFK Norrköping till exempel. Spelmässigt ska vi tänka på vårt eget spel först och främst. Pressen ska fungera som den har gjort den senaste tiden, när vi kan kliva fram högt i banan och ta tag i matcherna. Vi måste ha olika alternativ i offensiven om vi inte kan spela oss igenom motståndarna. Blåvitt är ett bra lag, särskilt i djupled.

– Men IFK Göteborg kommer inte att bli en lätt match, det vill haka på i guldstriden så de kommer naturligtvis ge allt. Vinner vi imorgon så blir de svårt för dem att vara med i den absoluta toppen, även om man aldrig ska säga aldrig, säger Allan Kuhn.

Allan Kuhn pratade om sommarens nyförvärvet Alexander Jeremejeffs kvalitéer men säger att han hoppas på att målen kommer från fler spelare än tidigare under säsongen.

– Alexander har många kvalitéer. Bra spelförståelse, bra teknik och mycket fin fysik men det är upp till alla att göra mål. Vi vill sprida ut målen på fler spelare. Lika viktigt är att vi fortsätter med ett bra försvarsspel och släpper in få mål, precis som vi har gjort. Det är nyckeln till framgång i fotboll.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Kári Árnason, Franz Brorsson, Pa Konate, Behrang Safari, Yoshimar Youtún, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Enock Kofi Adu, Jo Inge Berget, Tobias Sana, Mattias Svanberg, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

Rasmus Bengtsson har fortfarande en liten känning och är inte tillgänglig tillsammans med den avstängde Magnus Wolff Eikrem.

huvudpartners

officiella partners