Inför Malmö FF – IFK Göteborg

Publicerad 24 augusti 2013

Jag säger Klassikermöte. Mesta mästamötet. Ettan mot tvåan i maratontabellen.
– Mm, härligt! Det känns som att det alltid är jämna matcher. Ofta blir det kvitterat eller mål på slutet. Men så blir det när det är två starka lag. Förra året gick vi lite fel här hemma i våra vägval och det kan vi nog lära oss en del av, säger Rikard Norling

Sen kryddas det ytterligare av att det är två lag som slåss i tabelltoppen?
– Precis, det är lite samma förutsättningar som inför AIK-matchen. Två klassiska storlag som slåss i toppen. Den matchen blev fin, fast inte riktigt på det sätt vi hade tänkt oss. Det blev mycket kamp och vi bjöd varandra på väldigt många omställningslägen, men när vi kom samlade mot varandra bjöd vi inte på någonting.

Apropå bjuda fick publiken en riktig klang- och jubelföreställning mot Kalmar. Nu möter vi ett lag som spelar på ett helt annat sätt än KFF. Hur gör vi för att ställa om?
– Jag tycker en av våra styrkor här på slutet har varit att vi kunnat anpassa oss rätt mycket, med bibehållen grund i vårt eget spel. Swansea, AIK och Kalmar är alla väldigt olika, men vi kunde ändå känna en trygghet i vårt eget spel. Nu möter vi ännu ett lag som skiljer sig. Så jag hoppas att vi kan fortsätta anpassa oss, men att vi ändå behåller vår grund

Du pratade om lärdomar från förra året?
 – Vi måste nog vara lite kompaktare bakåt än vad vi kanske är normalt här hemma. När vi går fram med mycket folk blir det alltid lite blottor bakåt. Det kan IFK utnyttja så det gäller att vi inte ger dem något.

Slutligen, Magnus Eriksson. Inblandad i alla målen senast. Ändå känns det inte som att ni bygger det offensiva spelet spelet kring honom?
– Nä, det stämmer. Nästa gång kan det lika gärna vara Tiki. Eller någon av mittfältarna. Det är det som är styrkan i det här laget. Vi har många spelare som vågar och vill ta plats. Men det är ingen slump! Man måste ha en kreativ ådra för att spela i MFF, annars trivs du inte. Och du måste vilja göra en skillnad. Det finns många duktiga fotbollspelare som inte är i MFF av just den anledningen.

 

Truppen:

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Miiko Albornoz, Matias Concha, Pontus Jansson, Ricardinho, Erik Johansson, Filip Helander
Mittfältare: Guillermo Molins, Markus Halsti, Simon Kroon, Simon Thern, Erik Friberg, Emil Forsberg, Jiloan Hamad
Anfallare: Magnus Eriksson, Pawel Cibicki, Tokelo Rantie

Malmö FF – IFK Göteborg
Söndag 25/8 17.30
Swedbank Stadion

Ladda upp genom att ladda ner matchprogrammet Avspark här