Inför Malmö FF – IFK Göteborg

Publicerad 09 november 2013

Jiloan Hamad har en tavla på bilden i sitt hem och han säger att han kommer titta på den precis innan han går och lägger sig (Foto: Fabian Kruuse)

Bara en vecka efter att domaren blåst av Allsvenskan 2013 är det nu tid att fokusera på nästa titelmatch. Svenska mästarna, Malmö FF tar emot  cup mästarna, IFK Göteborg i Supercupen. En match som dessutom blir Jiloan Hamads sista i MFF-tröjan…för den här gången.

– Jag personlien är väldigt laddad inför matchen imorgon och att vi ska göra en bra insats. Hur det kommer att kännas för egen del har jag inte riktigt hunnit känna efter. Efter matchen mot Syrianska har det varit väldigt mycket där folk har gratulerat en, vilket självklart är väldigt roligt, men jag har inte hunnit tänka på att det är min sista match, berättar Malmö FFs kapten, Jiloan Hamad.

Hamad blev igår utsedd som Allsvenskans bästa mittfältare av en jury bestående av allsvenska spelare, ledare och journalister.

– Självklart var det väldigt roligt att få det priset. Det bevisar att jag har gjort någonting bra i år och det har jag också själv känt, säger Hamad och fortsätter:

– Just därför vill jag så gärna att vi vinner imorgon. Att vi vinner och sen hade det varit kul om jag kunde göra mål. Då har jag verkligen gjort allt som jag har kunnat denna säsongen. Vi vann ligan, jag blev bästa mittfältare och om vi då kan sluta med vinst och mål imorgon. Det hade varit drömmen.

Hur känner du inför din sista match så här dagen innan?

– Jag har som sagt inte riktigt hunnit känna efter. Självklart är det lite tråkigt och jag kommer sakna allt, men jag kommer ändå lämna med ett leende på mina läppar. Förstå mig rätt nu. Jag har varit här i sex år, kom hit som en liten och oerfaren spelaren och jag har utvecklats otroligt under min tid här och för det är jag väldigt tacksam. Jag har hela tiden gett allt för laget och klubben och det hoppas, och tror, jag att folk har sett.

Vad har ni annars sagt om matchen imorgon?

– Vi spelade mot Göteborg för inte så länge sedan så vi vet hur vi ska spela för att slå dem. Dessutom så ger den senaste vinsten oss en bra känsla inför imorgon. Jag har en tavla med en bild ifrån den matchen som jag hängt upp där hemma. Den kommer jag titta på precis innan jag går och lägger mig ikväll, avslutar Hamad.

Truppen:
Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Miiko Albornoz, Matias Concha, Pontus Jansson, Johan Hammar, Erik Johansson, Ricardinho,
Mittfältare: Simon Thern, Simon Kroon, Emil Forsberg, Jiloan Hamad, Markus Halsti, Erik Friberg,
Anfallare: Magnus Eriksson, Guillermo Molins, Dardan Rexhepi, Pawel Cibicki

 

Malmö FF – IFK Göteborg
Supercupen
Swedbank Stadion
Söndag 10/11 klockan 18.00

Köp dina biljetter här