Inför Malmö FF – IFK Göteborg

Publicerad 08 augusti 2015 i Nyheter

På söndag ställs svensk fotbolls största klubbar emot varandra när mesta mästarna, Malmö FF, hälsar näst mesta mästarna IFK Göteborg välkomna till Swedbank Stadion. Malmö FF kommer till spel efter den fina vinsten mot FC Salzburg i veckan som tog MFF vidare till Champions Leagues play off-omgång, samtidigt som IFK Göteborg fick respass ut ur kvalet till Europa League efter 0-0 hemma mot portugisiska Belenenses. För andra matchen i rad väntar storpublik på Swedbank Stadion och Olof Persson ser fram emot en bra fotbollsmatch med fin inramning.

– Som jag har sagt förut: vi är få förunnade att ha den stöttning som vi har. Vår publik är i särklass i Sverige, men även om du jämför med andra lag ute i Europa så är vår publik toppklass. Vi är lyckligt lottade som får jobba med den uppbackningen och känna att vi har stödet bakom oss, även fast det gått lite knackligt på planen den senaste tiden, säger Olof Persson.

Vad innebär ett möte mellan MFF och IFK Göteborg för dig?
– För mig är det den största matchen i Allsvenskan. Den lever sitt eget liv. Jag tycker att IFK Göteborg och Malmö FF är de största lagen i Allsvenskan, där MFF är det största, och det är alltid en stor rivalitet mellan klubbarna, oftast väldigt bra matcher och bra inramning på läktarna.

Vi har fått in en del nya spelare i laget, hur får ni dem att förstå hur stor matchen är?
– Jag tror inte du behöver pränta in det i deras huvuden, utan de förstår att det är en stor match bara genom att titta på tabellen där Göteborg just nu ligger i toppen – en position som vi vill ha. Då förstår även de nya spelarna att IFK Göteborg är ett bra lag och att vi vill bevisa att vi är bättre än dem.

Just nu ligger IFK Göteborg sju poäng före oss, hur ser ni på det avståndet?

– Vi kan vända på det och istället för att räkna poäng räkna på hur många matcher det är kvar av årets allsvenska. Vinner vi några matcher går det ganska fort att plocka in poäng. Det handlar mycket om oss själva och vad vi gör inom de närmsta matcherna och vilka poäng vi skrapar ihop. Vi har Göteborg hemma, vi har Elfsborg hemma och vi har IFK Norrköping hemma – alla ligger före oss för tillfället. Ska vi blanda oss med lagen i toppen ska vi vinna de här matcherna. Det som talar för oss är tiden, trots ett litet steg tillbaka mot Åtvidaberg, då vi får möjlighet att integrera våra nya spelare till vårt spelsätt. Dessutom märker spelarna av en hårdare konkurrenssituation och då lyfter de sig. 

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Yoshimar Yotún, Anton Tinnerholm, Carvalho, Rasmus Bengtsson, Kári Árnason.

Tobias Sana, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Guillermo Molins, Vladimir Rodic.

Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Nikola Djurdjic, Agon Mehmeti. 

Malmö FF – IFK Göteborg
Söndag 9/8 klockan 15.00
Swedbank Stadion

Biljetter hittar ni i biljettluckorna, via ticnetombud eller på ticnet.se

huvudpartners

officiella partners