Inför Malmö FF – IF Elfsborg

Publicerad 10 november 2018 i Nyheter

Kamp om tredjeplatsen i sista allsvenska matchen för säsongen.

Malmö FF – IF Elfsborg
Söndag 11 november 15:00
Stadion
Köp biljett 

Inför säsongen hade man givetvis hoppats på att den sista matchen skulle innebära prisutdelning av en finare valör än vad som är möjligt just nu. Men faktum är att MFF vid vinst kan fullborda en stark uppryckning och nå en viktig tredjeplats, vilket ger en plats i Europa till nästa år. Däremot är vi beroende av att Östersunds FK samtidigt tar poäng mot Hammarby IF.

– Efter AIK-matchen är det tyvärr inte i våra händer men det får vi acceptera. Att åka till Östersund är inte enkelt. De har en ambitiös tränare som jag är säker på kommer att vilja vinna matchen. Men vi måste också göra jobbet och det är mitt uppdrag, säger Uwe Rösler.

– Vi kan bara lyckas om vi gör vår läxa ordentligt. Det brukar vara öppna, underhållande och målrika matcher mot Elfsborg. Det finns inte utrymme för att underprestera och en vinst är förhoppningsvis tillräckligt för att komma topp tre.

Under fredagen blev det offentligt att söndagens match inte blir det sista allsvenska framträdandet för Markus Rosenberg. Lagkaptenen har skrivit på för ett till år i himmelsblått och den goda nyheten har smittat av sig på laget, berättar Uwe Rösler.

–  Det var bra timing inför avslutningen av Allsvenskan. Man såg det på stämningen på träningen idag. Det var en bra atmosfär. Precis som alla supportrar så är spelare och ledare också glada över nyheten.

Inga avstängningar eller skador finns att rapportera i MFF-truppen som i utgångsläget består av 20 spelare, vilka ska bli 18 när laguppställningen presenteras innan matchen. Bortalaget saknar mittbacken Ibrahim Dresevic som är avstängd efter att ha fått sitt nionde gula kort i den senaste matchen.

Truppen (20 spelare):

2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg
11. Guillermo Molins
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
29. Fredrik Andersson
31. Franz Brorsson

huvudpartners

officiella partners