Inför Malmö FF – IF Elfsborg

Publicerad 23 juni 2013

Malmö FF tar under måndagskvällen emot serietrean, IF Elfsborg, på Swedbank Stadion. En möte som av tradition brukar innebära högt tempo och fin fotboll.
– Det gäller för oss att komma upp ett par snäpp i vår prestation jämfört med matchen mot Syrianska. Vi är glada att vi vann men vi måste prestera bättre för att rubba Elfsborg, berättar Daniel Andersson.

Efter två vinster på bortaplan står nu Malmö FF inför fyra raka hemmamatcher där mötet mot IF Elfsborg är först ut. Efter en poängsnål inledning på säsongen har Elfsborg spelat upp sig och ligger för tillfället på en tredjeplats och det är bara målskillnaden som håller MFF under dem. Något som Pontus Jansson hoppas kunna ändra på imorgon.

– Jag har inte sett så många av deras matcher i år. Vi vet att de är ett bra lag, inte minst hemma, där de har många individuellt skickliga spelare. I deras senaste match var Anders Svensson borta men de visade ändå prov på fint spel vilket visar hur bra de är, berättar Pontus Jansson och fortsätter:

– Även fast vi inte spelat bra så har vi ändå två raka vinster. Vi har vissa perioder där vi inte är helt fokuserade och då blir vi straffade, så det gäller för oss att hela tiden vara med i matchen och visa att vi är ett bra lag. Vi kommer vara enormt taggade imorgon. Detta är den första av fyra raka hemmamatcher och det betyder mycket för oss. Vi är starka här hemma när vi har publiken med oss och när det är sommar och sol så kan det inte bli bättre. När domaren blåser av matchen imorgon så kommer vi ligga före Elfsborg, säger Jansson.

MFFs assisterande tränare, Daniel Andersson är glad över den senaste vinsten mot Syrianska men menar på att laget måste höja sig för att kunna slå morgondagens motstånd.

– Elfsborg är ett spelskickligt som säkert är revanschsugna efter deras senaste hemmamatch där de spelade 0-0 mot Gefle. Det gäller för oss att komma upp ett par snäpp i vår prestation jämfört med matchen mot Syrianska. Vi är glada att vi vann men vi måste prestera bättre för att rubba Elfsborg. Det brukar bli bra matcher mot Elfsborg då vi båda är lag som vi spela fotboll, säger Daniel Andersson.

Truppen:

Målvakter: Robin Olsen, Johan Dahlin

Försvarare: Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Pa Konate, Ricardinho, Markus Halsti, Daniel Andersson

Mittfältare: Jiloan Hamad, Simon Thern, Petar Petrovic, Pawel Cibicki, Erik Friberg, Emil Forsberg,

Anfallare: Magnus Eriksson, Dardan Rexhepi, Tokelo Rantie, Benjamin Fadi

 

Sommarerbjudande

Köp biljett till MFF – Elfsborg och se MFF – Häcken (nu på torsdag) för endast för 50 – 100 kr extra.

Platserna är belägna på kortsida (sittplats) samt ståplats.

Läs mer här

Malmö FF – IF Elfsborg
Swedbank Stadion
24/6 klockan 19.05
Köp dina biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se