Inför Malmö FF – IF Elfsborg

Publicerad 21 september 2016 i Nyheter

Imorgon gästar IF Elfsborg Swedbank Stadion i den första hemmamatchen av två på fyra dagar för MFF. Allan Kuhn ser morgondagens match som ett perfekt tillfälle att studsa tillbaka och ta tre poäng inför hemmapubliken.

Malmö FF – IF Elfsborg
Torsdagen den 22 september klockan 19:00 (Avspark 19:07)

BiljettKöp

– Förlusten mot Djurgården var den första på 14 matcher i Allsvenskan och tyvärr var det en sådan match där mycket inte fungerade. Vi gjorde för många misstag men det viktigaste är hur man reser sig. Nu har vi chansen att göra en bra hemmamatch imorgon med våra supportrar i ryggen, säger Allan Kuhn.

IF Elfsborg ligger för närvarande på sjätte plats i den allsvenska tabellen, femton poäng efter MFF, något som Allan Kuhn inte hade förväntat sig innan säsongen. 

– Jag trodde definitivt inte att vi skulle ha tolv poängs försprång ner till IFK Göteborg och femton ner till Elfsborg redan i det här skedet. Nivån i Allsvenskan är bra och tittar man på vårt poängskörd så är den också bra tycker jag. 48 poäng efter 22 omgångar.

– Elfsborg liknar oss i hur de vill spela fotboll. Bra passningsspel med yttrar som kommer in i plan och precis som vi så fyller de på mycket med ytterbackarna. Det är ett lag som har stor individuell skicklighet och vi ska stressa de så mycket som möjligt. Vi ska ta tag i matchen och förhindra de från att ha bollen, säger Allan Kuhn om motståndet.

Två spelare är inte tillgängliga till morgondagens match. Anders Christiansen är avstängd och Franz Brorsson har fortfarande en mindre känning kvar av den skada som stoppade honom från spel mot Djurgårdens IF.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Pa Konate, Yoshimar Youtún, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

huvudpartners

officiella partners