Inför Malmö FF – IF BP

Publicerad 22 april 2018 i Nyheter

Segerhungrigt Malmö FF inför mötet med allsvenska nykomlingen IF Brommapojkarna.

Malmö FF – IF Brommapojkarna
Måndag 23 april 19:00
Stadion 

BiljettKöp

Det var strålande förutsättningar inför måndagens hemmamatch. Soligt väder och en utmärkt gräsmatta på Stadion när MFF-tränaren Magnus Pehrsson dirigerade sina spelare i ett intensivt dagen-före-match-pass. 

– Vi behöver börja ta poäng. Det vi har försökt säkerställa är att trycka på attityden och arbetsinsatsen. Vi har gjort lite justeringar i vårt sätt att spela jämfört med förra matchen som vi tror ska bli rätt mot BP. Vi ska göra saker med mer intensitet och ”mer tillsammans” i alla moment, sa Magnus Pehrsson efteråt. 

När domaren blåser i pipan på måndagskvällen står IF Brommapojkarna på andra planhalvan. Den allsvenska nykomlingen har fått relativt skral utdelning i säsongsupptakten: en vinst (mot BK Häcken) och tre förluster. 

– Det ser ut som att de har byggt vidare med samma tankar som när vi mötte dem i cupen. Det innebär att lag som har en stor ambition i sitt anfallsspel. De trycker upp sina ytterbackar högt och har många spelare på centralt mittfält. Vi får se om de har samma tuppkam här imorgon. 

Det blir två förändringar i MFF-truppen jämfört med senaste matchen. Eric Larsson och Arnór Ingvi Traustason är återställda från magsjuka respektive fotbesvär. Duon ersätter Pavle Vagic och Hugo Andersson i matchtruppen. 

Lasse Nielsen fick bryta matchen i Stockholm med en lårkaka, men den danske mittbacken var med på söndagens träning och är också uttagen. 

En annan glädjande nyhet var att Rasmus Bengtsson var tillbaka ute på träningsplanen igen efter ett tags frånvaro på grund av lungkollaps. 

– Han klev av efter 20 minuter, vilket var planerat, men han var med i en del spelmoment också. Det känns väldigt positivt att både han och Fouad (Bachirou) kan stegras igång den här veckan. Läget har ljusnat rejält. Men de är inte tillgängliga imorgon och det är där vi har vårt fokus just nu, säger Magnus Pehrsson. 

Truppen
Johan Dahlin
Fredrik Andersson
Egzon Binaku
Behrang Safari
Lasse Nielsen
Eric Larsson
Franz Brorsson
Sören Rieks
Samuel Adrian
Oscar Lewicki
Bonke Innocent
Isak Ssewankambo
Mattias Svanberg
Felix Konstandeliasz
Alexander Jeremejeff
Carlos Strandberg
Markus Rosenberg
Arnór Ingvi Traustason

huvudpartners

officiella partners