Inför Malmö FF – HIF

Publicerad 28 maj 2013

Det låg en speciell känsla över Swedbank Stadion idag när Malmö FF genomförde sitt sista träningspass innan onsdagens derby. Trots att  spelarna bjöd på många skratt och leende fanns där ändå en annan spänning och fokus i luften. När Rikard Norling klev in på Stadions gröna matta och tittade upp på läktarna sa han ”Vilken gryta det kommer bli här imorgon!”

Det kommer att koka och det kommer nästan vara så att man kan se en jätte stå där ovanför och svinga sin slev i denna himmelsblå gryta, och man är själv glad att man får vara där som en av ingredienserna.

Hur kommer det kännas för dig personligen att få vara en del av det?
– Det är få förunnat att få vara så pass delaktig som jag är. Jag vill passa på att ta tillvara på tillfället när jag väl står där.

Det är ett väldigt starkt HIF som kommer på besök, vad har ni sagt om våra motståndare?
– Visst är de starka, men HIF ska komma hit till oss där de varit förr och de vet att vi är starka. Vi är väldigt starka hemma på Stadion, och då pratar jag inte bara om laget utan om hela Stadion tillsammans. Det är som att gå upp mot vägg.

Förra året spelade vi en fantastisk fotboll mot HIF här på Swedbank Stadion och vann med 3-0. Har ni pratat något om den matchen?
– Nej inte direkt. Jag tror att vi alla har den med oss som ett fantastiskt minne. Det vi kan ta med oss ifrån den matchen är hur det höga tempot och energinivån kanaliserades på rätt sätt.

Vad kommer du känna imorgon när du går in på Swedbank Stadion och MFF-hymnen är igång?
– Det kommer att vara en grym känsla i kroppen, och förhoppningsvis förstärks känslan ju längre matchen är igång.

Truppen:

Målvakter: Robin Olsen, Johan Dahlin, Sixten Mohlin
Försvarare: Filip Helander, Pa Konate, Matias Concha, Pontus Jansson, Miiko Albornoz, Ricardinho, Erik Johansson
Mittfältare: Simon Thern, Simon Kroon, Jiloan Hamad, Erik Friberg, Markus Halsti, Emil Forsberg
Anfallare: Tokelo Rantie, Magnus Eriksson, Dardan Rexhepi

 

Malmö FF – Helsingborgs IF
Swedbank Stadion
29/5 kl 19.00