Inför Malmö FF – Hibernian FC

Publicerad 17 juli 2013

Malmö FF tar imorgon emot Hibernian FC ifrån Skottland i den andra kvalomgången till Europa League. MFFs sportchef Per Ågren tror på en bra match men är noga med att betona att europamatcherna är över två möten och att han hoppas att MFF kan få med sig ett bra resultat till Skottland.

Stort tack till alla som var med och stöttade oss i första kvalomgången. Ett litet extra tack till er 150 som tagit er hela vägen till Irland. Vi är ledsna för att vi inte kunde bjuda er på en bättre match där, men jag hoppas ni såhär efter avancemanget kände att det ändå var värt det. Till hemmamatchen pratade de irländska journalisterna lyriskt om vårt stöd i Dublin – och gissade på att ni var runt 500!

Det här med Europaspel i cupform är väldigt speciellt. Allt handlar om att vara vidare efter två matcher, där det ofta ser helt olika ut beroende på om vi spelar hemma eller borta. De här kvalmatcherna varar i 180 minuter och ett mål på bortaplan är värt otroligt mycket samtidigt som en uddamålsförlust kan vara ett riktigt bra resultat – om man har kraften att vända matchen i returen.

De rutinerade lagen vet det här och det är därför man ofta ser att även de riktiga kanonerna bara spelar oavgjort på bortaplan, även mot helt okända lag.

Jag minns att vi mötte vi Besiktas i första omgången i Europacupen  1990. Efter ett självmål lyckades vi vinna med 3-2 hemma. I returen  nere i Turkiet tog de snabbt ledningen med 1-0 och var då vidare. I  halvlek stod det 2-0 och det var inte mycket som talade för oss.  Men i andra halvlek lyckades vi kvittera till 2-2 och var vidare.

Vi själva har färsk erfarenhet från 2011 där vi t.ex. tog oss  vidare mot Rangers FC genom just vårt mål på bortaplan. Då vann vi  med 1-0 på Ibrox och vi visste att det räckte med oavgjort hemma  för att vara vidare. Det blev en otrolig drabbning här på Swedbank  Stadion där vi hamnade i underläge och kvitterade först på slutet.  Vi är starka här hemma och då hade vi dessutom ett nästan fullsatt Stadion som bar fram oss.

Jag hoppas vi får se en riktigt bra match mot Hibernian, där vi bygger  vidare på vårt fina hemmafacit i juli. Och så gäller det att vi  kommer ihåg att oavsett hur det går, är matchen inte över förrän nästa torsdag.

Välkommen!

Per Ågren, Sporchef/Sports Director

Truppen:

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Pontus Jansson, Erik Johansson, Miiko Albornoz, Filip Helander, Ricardinho, Pa Konate
Mittfältare: Jiloan Hamad, Erik Friberg, Simon Thern, Simon Kroon, Emil Forsberg, Markus Halsti,
Anfallare: Pawel Cibicki, Magnus Eriksson, Tokelo Rantie, Benjamin Fadi

Malmö FF – Hibernian FC
Swedbank Stadion
Torsdag 18/7 klockan 19.00
Köp dina biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se

Om du inte har möjlighet att ta dig till arenan så kommer vi visa matchen på MFF.se