Inför Malmö FF – Helsingborgs IF

Publicerad 24 september 2016 i Nyheter

Söndagen bjuder på Skånederby inför storpublik på Swedbank Stadion. Kalla huvuden och stödet från läktarna kan bli avgörande, tror MFF:s tränare Allan Kuhn.

Under 2000-talet har Skånederbyt ofta spelats mellan två rivaler i den allsvenska tabellen. Den här gången huserar lagen i olika ändar av serien men likväl betyder matchen massor för oss båda. MFF jagar viktiga poäng i titeljakten. HIF kämpar för att komma upp på trygg mark i bottenstriden.

– Vi är alltid favoriter när vi spelar på hemmaplan. Men det är ett derby och allt möjligt spelar in. Hjärnan är viktig. Det gäller att hålla huvudet kallt, säger Allan Kuhn.

Söndagens motståndare har haft en tuff period bakom sig och är placerade på kvalplats. I den senaste matchen mot GIF Sundsvall tog man dock en välbehövlig seger genom ett mål i slutminuterna.

– Henrik Larsson har ett lag som jobbar stenhårt för honom. Det är starkt när man förlorat sex matcher i rad. Men man såg att de fick en gnista när de gjorde 1-1 mot Sundsvall och de fortsatte att kämpa och fick utdelning för det, säger Allan Kuhn.

Även MFF lyckades ta en viktig seger genom mål i slutet i den senaste matchen mot IF Elfsborg. Detta trots att laget bara hade tio speldugliga spelare på plan efter att Behrang Safari inte kunde spela vidare med tre byten redan gjorda. Allan Kuhn lyfter fram publikens betydelse för vinsten.

– Det är inte många lag som med bara tio man kan få ett sådant tryck de sista minuterna. Det är jättestarkt. Tack vare stödet från läktarna tror jag inte att spelarna kände att de bara var tio stycken. Man vågar kliva fram i lägen man inte annars skulle gjort.

Det finns alla möjligheter för ett starkt stöd även under Skånederbyt. På lördagen var närmare 20 000 biljetter sålda till matchen.

Malmö FF – Helsingborgs IF
25 september 17:30
Swedbank Stadion
KÖP BILJETT

Truppen

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Yoshimar Yotún, Behrang Safari, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm

Tobias Sana, Jo Inge Berget, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg

Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg, Teddy Bergqvist

Kári Árnason, Magnus Wolff Eikrem och Erik Andersson saknas på grund av skada. Enock Kofi Adu avstängd.

huvudpartners

officiella partners