Inför Malmö FF – Helsingborgs IF

Publicerad 04 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Årets första Skånederby väntar på onsdag när Helsingborgs IF kommer på besök till Eleda Stadion.

Behrang Safari, Anders Christiansen, Ola Toivonen och Jo Inge Berget på träningsplanen dagen före Skånderbyt mot Helsingborgs IF.

MFF laddade om snabbt efter besvikelsen i cupfinalen. Det andra klassikermötet på en vecka mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi slutade med seger, 3-0. Femte raka vinsten i Allsvenskan.

– Det var fantastiskt av grabbarna att resa sig så snabbt efter besvikelsen i cupen. Vi har spelat många matcher på kort tid men jag tycker de flesta ser fräscha ut. Segrar ger energi, då sätter sig matcherna inte i benen på samma sätt, säger Jon Dahl Tomasson.

Tolv matcher in i säsongen delar MFF serieledningen med IFK Norrköping med samma poäng och målskillnad. För några veckor sedan var situationen annorlunda

– Men säsongen är lång, det har jag sagt hela tiden. Jag har skiftat mycket i laget och det har varit strategin från dag ett. Med så många kamper på kort tid är det bara förnuftigt att utnyttja vår fina trupp.

– Sedan är det klart att vi har ett nytt sätt att spela fotboll på jämfört med Norrköping som har haft sin idé över längre tid. Det har tagit lite tid för oss att komma igång. Men nu är vi där uppe och har vunnit fem matcher i rad.

Glada miner på MFF-träningen dagen före match.

Trots att formkurvan pekar spikrakt uppåt påpekar Jon Dahl Tomasson vikten av att inte slå sig till ro.

– Jag tycker att vi gör många saker riktigt bra, men det går att skruva på allt. Man ska aldrig vara helt tillfreds. Spelarna har samma ambition och engagemang. Det är viktigt att få tid att arbeta djupare med saker, men jag tycker vi har kommit en lång väg.

Onsdagens motståndare Helsingborgs IF ligger på nedflyttningsplats med hela sju oavgjorda på tolv matcher. Senast tappade man segern på övertid hemma mot Hammarby IF. Under matchen blev tränaren Olof Mellberg uppvisad på läktaren vilket innebär att han inte får lov att leda laget från bänken i Skånederbyt.

– Ett derby är alltid speciellt, även om vi den här gången är utan det viktigaste, nämligen supportrarna. Vi saknar dem mycket. Men när det gäller själva matchen är vi väl förberedda. Helsingborg har inte förlorat på länge, men inte vunnit heller. Det har varit händelserikt i slutet av deras matcher.

I motståndarlaget saknas Mohammed Abubakari som är avstängd.

Matchen börjar 19:00 och sänds på Dplay.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners