Inför Malmö FF – Hammarby IF

Publicerad 05 november 2016 i Nyheter

Svenska mästarna tar emot Hammarby IF hemma på Swedbank Stadion i säsongens sista match.

Det har gått en dryg vecka sedan ett skadeskjutet Malmö FF åkte upp till Gävle, där det blev förlust med 1-0 mot Gefle IF. Inför säsongsavslutningen mot Hammarby IF är skadeläget fortfarande ansträngt. Men det finns ändå några glädjeämnen, till exempel att lagkaptenen Markus Rosenberg är tillbaka i matchtruppen efter flera matchers frånvaro.

MFF säkrade guldet redan i den 28:e omgången och kan därför gå in till den sista matchen med en skön känsla.

– Det är fantastiskt att vi får spela den sista matchen på hemmaplan och fira guldet efteråt. Det är en härlig situation och vi ska komma in med ett leende imorgon. Men det är ännu roligare om vi gör en bra match, för då kan vi smila ännu mer efteråt, säger Malmö FF:s tränare Allan Kuhn.

Förra gången lagen möttes var i den tionde omgången på Tele2 Arena. Då gick MFF segrande ur kampen med 3-2. Hammarby IF parkerar inför den sista omgången på en tiondeplats i tabellen.

– De gjorde riktigt bra ifrån sig senast mot IFK Norrköping. På hösten har de spelat lite mer rakt och simpelt vilket har hjälpt dem mycket resultatmässigt, säger Allan Kuhn.

Malmö FF – Hammarby IF
Söndag 6 november 15:00
Swedbank Stadion

Truppen
Fredrik Andersson, Marko Johansson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Kári Árnason, Pa Konate, Yoshimar Yotún, Dennis Hadzikadunic, Behrang Safari

Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Enock Kofi Adu

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist

Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Johan Wiland, Rasmus Bengtsson och Erik Andersson saknas på grund av skador. Erdal Rakip missar matchen på grund av avstängning.

huvudpartners

officiella partners