Inför Malmö FF – Hammarby IF

Publicerad 14 mars 2014

Markus Rosenberg återvänder imorgon till arenan han lämnade 2005 när MFF tar sig an Hammarby IF i svenska cupen. Efter att ha stått över i den senaste omgången på grund av känningar i benet har nu Mackan gett tummen upp och han ser fram emot att komma tillbaka till sin gammal hemmaarena.
– Det är klart att det kommer bli lite nostalgiskt imorgon. De största av mina MFF-minnen kommer ifrån denna arenan, säger Markus Rosenberg.

Malmö FF ligger etta i grupp 1 med sex poäng där Hammarby IF är närmsta konkurrent med fyra poäng. MFF behöver minst spela oavgjort mot Hammarby IF för att ta sig vidare ifrån gruppen men för att säkra en hemmafavör i en kvartsfinal bör MFF gå för vinst, något Markus Rosenberg försäkrar att laget kommer göra.

– Självklart går vi för vinst, det gör vi i varje match. Hammarby IF är det bästa laget förutom oss i vår grupp så jag tror att publiken kommer få sen en bra match där Bajen bjuder upp till dans, berättar Markus Rosenberg.

Matchen kommer att spelas inne på anrika Malmö Stadion och sist Rosenberg spelade på denna klassiska arena avslutade han med att stå i endast kalsonger och med tårfyllda ögon tacka för den här tiden innan han försvann till Ajax i Holland.

– Det är klart att det kommer bli lite nostalgiskt imorgon. De största av mina MFF-minnen kommer ifrån denna arenan, säger Markus Rosenberg.

Skiftet av arena ifrån Malmö IP till Malmö Stadion gör även att underlaget går ifrån konstgräs till naturgräs.

– Precis så som fotboll ska spelas på. Jag själv har inte spelat på konstgräs under hela min tid i Europa så jag är väldigt glad att vi ska spela på gräs imorgon. Nu är underlaget kanske inte det bästa med tanke på att vi bara är i mars och planerna inte hunnit bli jämna men det är lika för båda laget. Detta kanske gör att vi kommer spela några fler långbollar för att få upp bollen snabbt i banan.

När Malmö FF förra året spelade inne på Malmö Stadion mot Östers IF i Svenska cupen kom 4531 åskådare, en siffra som förväntas bli högre imorgon. Bara Hammarby-supportrarna har köpt över 1000 biljetter vilket gör att vi kan förvänta oss en bra läktarkamp.

– Det låter riktigt kul. Det är betydligt roligare att spela om det kommer mycket folk och det är bra stämning, säger Markus Rosenberg.

 

Malmö FFs troliga startelva:

Olsen
Albornoz – Jansson – Helander – Ricardinho
Molins – Johansson – Halsti – Forsberg
Eriksson – Rosenberg

Avbytare:
Zlatan Azinovic
Simon Thern
Simon Kroon
Mahmut Özen
Petar Petrovic
Pawel Cibicki
Erdal Rakip

Malmö FF – Hammarby IF
Malmö Stadion
15/3 klockan 15.30

Biljetter köper du i biljettluckorna vid ingång 51 på Swedbank Stadion som öppnar 12.30 eller på ticnet.se
Du med årskort går in gratis.

Mer information kring matchen hittar du här

**************
Det enklaste sättet för dig att stötta MFF är att skaffa årskort. Årskortet gäller på samtliga Allsvenska hemmamatcher och ger dig förtur till biljett i Champions League. Tänk också på att i Europaspelet är antalet ståplatser begränsade till 3000 och vi har redan sålt drygt hälften av dessa som årskort.

Kontakta oss på biljett@mff.se eller kom in i MFF Shopen så hjälper vi dig att hitta din plats på Swedbank Stadion. Tillsammans får vi ett bättre Malmö!