Inför Malmö FF – Halmstads BK

Publicerad 05 april 2010

Tisdag kväll gästar Halmstads BK Swedbank Stadion och MFF har möjlighet att ta tredje raka trepoängaren. Jeffrey Aubynn är tillbaka i matchtruppen.

Malmö FF – Halmstads BK

Swedbank Stadion tisdag 6 april 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 29. Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 18. Edward Ofere, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad.

Skadade/rehab: 5. Miljan Mutavdzic, 10. Rick Kruys.

Sju poäng av nio möjliga, en oavgjord och två segrar. Sex mål gjorda, bara ett insläppt. MFF har onekligen fått en fin start på säsongen, och nu är det dags för andra hemmamatchen på Swedbank Stadion. Förrförra tisdagen fick knappa 14 000 åskådare se de himmelsblå mer eller mindre köra över Örebro SK och ta en klart komfortabel seger, 3-0 efter två mål  av Agon Mehmeti och ett av Guillermo Molins.

Den här gången är det Halmstads BK som står för motståndet, ett HBK som är långt ifrån topptippat i år, och som gjort en svårtolkad säsongsinledning. Eller vad sägs om 0-0 hemma mot TFF, 0-6 borta mot Elfsborg och 4-0 hemma över Åtvidaberg?

– Den lilla knäck de fick i sitt självförtroende mot Elfsborg fick de tillbaka med en rejäl vinst mot Åtvidaberg, så nu är de tillbaka i utgångsposition igen. De kommer säkert hit för att jobba väldigt hårt och har flera duktiga spelare. Men vi koncentrerar oss mest på oss själva, det är vad vi själva gör som är avgörande.

Det säger Roland Nilsson inför matchen, och efter måndagens förmiddagspass – som precis hann avslutas innan regnet började hälla ner över Malmö. Den fina starten på allsvenskan till trots, poängterar han att MFF ännu inte setts prestera på toppen av sin förmåga.

– I varje match måste vi upp till en bra nivå, där vi vet att vi är bra. Men vi vet också att vi kan bättre än vad vi visat så här långt, det finns mer att hämta från oss.
Vad kan bli bättre?
– Vårt passningsspel och våra positioner, där finns det fortfarande detaljer som kan bli bättre. Till exempel ska vi bli bättre på att värdera i passningsspelet, när vi ska välja svårare eller enklare pass.

På skadefronten två positiva besked. Jeffrey Aubynn är tillbaka i matchtruppen efter det att han klev av redan i fjärde minuten mot Örebro med känning i lår och ljumske.
– Jeff valde att gå ut tidigt då, för att det inte skulle bli något mer allvarligt. Det kunde ha blivit en skada, nu blev det rehab i fem dagar istället. Så det är positivt.

Och så är Ricardinho tillbaka i full träning med laget igen. Men ännu ej aktuell för spel.
– Jag vill se honom i match innan jag plockar in honom, säger Roland, vilket lär betyda att det blir en eller ett par framträdanden i U21 för Ricardinho den närmsta tiden.

Ifjol mötte MFF Halmstad i två raka sommarmatcher när serien vände. Bara 0-0 hemma men fina 3-0 borta på Örjans Vall, efter två mål av Agon Mehmeti och ett av Jiloan Hamad.

Tobias Christoffersson