Inför Malmö FF – Halmstads BK

Publicerad 11 maj 2014

Efter torsdagens derbyseger går Malmö FF in i matchen mot Halmstads BK med stort självförtroende. Trots poängtapp på de senaste hemmamatcherna tycker Åge Hareide att laget visat upp fin karaktär och menar på att de själva är lagets största fiende.

Amin Nazari har gjort fina inhopp mot Häcken och Helsingborg. Hur ser du på hans framträdande?
– Amin har varit duktig hela vägen tycker jag, han jobbar alltid hårt på träningen och är en seriös och bra kille. Han har blivit bättre och bättre, just därför var det viktigt att vi använde oss av honom så att han kände sig en del av truppen. När han kommer in i matchen mot Häcken tillsammans med Pawel Cibicki så är det de som får fart i matchen, i derbyt kommer han in i halvtid och fick en viktig uppgift på mittfältet som han skötte förträffligt, säger Åge Hareide.

Hur tyckte du att försvarsspelet var i derbyt med tanke på att ni tränat just på det dagarna innan?
-Det var ok. De fick en del chanser i den första havleken när det kom andrabollar efter fasta situationer. Motståndarna kommer alltid få chanser i matcherna men det gäller att vi minimerar dessa. Accam hade ett skott efter en fast situation som Magnus Eriksson räddar på mållinjen och sen var där några andra lägen men lyckligtvis gjorde Robin Olsen en jättematch.

Det känns lite märkligt att titta i tabellen som visar att vi har bättre bortastatistik än hemma.
– Ja. Det sades att Häcken skulle vara en spökmotståndare för MFF, och det var det även denna gången, men vi har en känsla att vi bjuder på chanserna – något vi även gjorde mot Djurgården. Vi hade kunnat hämta poäng mot Häcken och vinna i matchen mot Djurgården i förhållande till vår spurt och de två straffsituationerna. Vi har fyra raka vinster på bortaplan och i de två senaste hemmamatcherna har vi ett kryss och en förlust, den statistiken brukar vara tvärtom. Vi måste rätta till vår statistik på hemmaplan. Vi måste bli medvetna om att alla laget som kommer till Malmö är taggade till 100 procent och det måste vi bryta ner och klara av att hantera. Vi är själva vår största fiende.

– Killarna jobbar alltid hårt men det är inte alltid som de gör allting rätt. Fotboll består av stora och små fel, i matchen mot Häcken gjorde vi lite för många stora fel men om vi tar bort dem är jag nöjd med Häcken-matchen. Framförallt hur vi höll moralen uppe och kämpade oss tillbaka. Vi körde på rejält och fick en bra spurt där vi hade kunnat bli belönade med en poäng men nu är det nya tag till matchen mot HBK. Det är bara upp till oss själva hur bra vi vill spela. Vi är bra på det bästa och lite för dåliga på det dåligaste, vi måste bli mer stabila.

Truppen:

Målvakter: Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Försvarare: Pontus Jansson, Filip Helander, Erik Johansson, Matias Concha, Miiko Albornoz, Ricardinho

Mittfältare: Simon Thern, Simon Kroon, Markus Halsit, Emil Forsberg, Erdal Rakip, Amin Nazari, Guillermo Molins

Anfallare: Markus Rosenberg, Magnus Eriksson, Pawel Cibicki

 

Malmö FF – Halmstads BK
Måndag 12/5 klockan 19.00
Swedbank Stadion

Biljetter hittar du i biljettluckorna eller på ticnet.se

Du kan redan nu ladda ner matchprogrammet Avspark helt gratis här