Inför Malmö FF – Granada CF

Publicerad 30 september 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF står inför en tuff utmaning när spanska ligafyran Granada CF väntar i UEFA Europa Leagues play-off. I sitt lag ser MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson en modig och hemmastark trupp som är redo att göra allt som krävs för att på nytt äntra den europeiska fotbollsscenen.

Med tre raka segrar i Europakvalet och en målskillnad på 9–0 är Malmö FF redo för play-off-mötet mot Granada CF. En plats i gruppspelet av UEFA Europa League står på spel men trots det spänningsfyllda läget är Jon Dahl Tomasson avslappnad inför torsdagens utmaning.

– Vi kliver in i den här matchen med fina prestationer bakom oss. I Europamatcherna tycker jag att man ser att vi har utvecklats som lag. Vi har hållit nollan i fyra av våra fem senaste matcher och har börjat få utdelning framåt, säger Jon Dahl Tomasson.

I Granada CF får MFF möta spanska ligafyran som i år gör sitt första kval i Europa. La Liga-laget klev in i den andra kvalrundan och inledde sin resa med att slå ut albanska Teuta med 4–0 på hemmaplan. Därefter vann man hemma med 2–0 mot georgiska Locomotive Tbilisi och nu bjuder MFF på nästa motstånd. På grund av coronapandemin spelas även play–off som enkelmöte.  

– Det kommer krävas en topprestation av oss, det är ingen hemlighet att det är ett jättebra lag vi möter. Vi behöver göra rätt saker vid rätt tidpunkt och spela på en hög taktisk nivå. Gör vi det ser jag stora möjligheter att gå ur den här matchen som vinnare, säger Tomasson.

Efter en imponerande säsong slutade Granada CF på en sjundeplats i ligan och knep Spaniens sista Europaplats. Dessutom avancerade man till semifinal i den inhemska cupen (Copa del Rey).

–  Vi är väl förberedda, alla vet vad de ska göra och alla vet vad som krävs. Vi ser möjligheter att skaka om vår motståndare och vi är väldigt sugna på att bjuda våra supportrar på ett nytt äventyr.

Förutom ett fint facit i Europakvalet kan Malmö FF blicka tillbaka på en närmast fläckfri insats från söndagens toppmöte mot BK Häcken i Allsvenskan. Segern stannade vid 3–0, men siffrorna kunde blivit större.

–  Vi i Malmö FF vill alltid vinna alla matcher och gärna stort. Vi kommer alltid kliva in med inställningen att gå för seger, oavsett vem motståndaren är.

Matchen mot Granada CF blir den 24:e europeiska kvalmatchen som MFF spelar inne på Eleda Stadion – så här långt utan att förlora.

–  Vi kommer såklart att sakna våra supportrar, MFF:s nummer tolv på läktaren. Den stämningen de skapar är magisk och givetvis hade det gett oss extra kraft. Men vi vet att de är med oss och det skänker oss styrka. Vi har möjlighet att skriva ett nytt kapitel i föreningens fantastiska historia, avslutar Jon Dahl Tomasson.

matchvärd

huvudpartners

officiella partners