Inför Malmö FF – GIF Sundsvall

Publicerad 10 april 2017 i Nyheter

Efter delad pott i den allsvenska premiären borta mot IFK Göteborg är det imorgon tisdag dags för MFF att spela årets första allsvenska match hemma på Swedbank Stadion. Klockan 18:30 är det avspark mot GIF Sundsvall.

Över 30 000 åskådare, varav flera tusen MFF:are, kom till den allsvenska premiären och fick se MFF spela 1-1 mot IFK Göteborg. Efter Pawel Cibickis kvittering i första halvlek såg spelet lovande ut, men i den andra halvleken sjönk tempot och målchanserna var få.

– Den kortfattade analysen är att vi tar en välförtjänt poäng men vi spelar bara halva matchen på det det sätt och på den nivå vi vill. Nu ska vi vara klart bättre imorgon och då har vi goda möjligheter att ta vår första trea, säger Magnus Pehrsson, tränare i Malmö FF.

Morgondagens hemmapremiär blir hans första tävlingsmatch på Swedbank Stadion sedan han tog över Malmö FF i november.

– Att spela här är någonting som jag har längtat efter ända sedan den dagen det blev klart. De gånger jag har varit här nere och sett matcher har det varit en enormt häftig stämning, säger Magnus Pehrsson.

I fjol slutade GIF Sundsvall på en trettondeplats i Allsvenskan. Årets allsvenska inledde Norrlandslaget genom att besegra AFC Eskilstuna med 3-1 på hemmaplan.

– Det här blir första gången vi möter en 5-3-2- eller 3-5-2-formation, vad man nu vill kalla det. Det blir lite nya möjligheter offensivt hur vi ska positionera oss och var vi vill ha våra genombrott, säger Magnus Pehrsson.

Notera att matchen startar 18:30 på tisdagskvällen. Den ovanliga matchtiden beror på UEFA:s regler, som inte tillåter att matcher spelas samtidigt som deras arrangemang.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Behrang Safari, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Yoshimar Yotún

Tobias Sana, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Pawel Cibicki

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

Jo Inge Berget och Rasmus Bengtsson saknas på grund av skador.

Malmö FF – GIF Sundsvall
Swedbank Stadion
Tisdag 11 april 18:30

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners