Inför Malmö FF – GIF Sundsvall

Publicerad 10 april 2016 i Nyheter

Det var mycket glädje på söndagens stängda träning inne på Swedbank Stadion när Malmö FF förberedde sig inför måndagens hemmamatch mot GIF Sundsvall. Allan Kuhn och laget har analyserat förlusten mot Jönköpings Södra IF, tagit lärdom och lämnat matchen bakom sig för att fokusera på hur laget ska vinna sin andra raka hemmamatch.

– Det vi sagt efter matchen mot Jönköping är att: du förlorar matcher i Allsvenskan om du gör individuella misstag och om du inte är koncentrerad och fokuserad i försvarsspelet – och det gäller i hela laget, säger Allan Kuhn och fortsätter:

– Vi har haft fokus på det och jobbat stenhårt med att vi inte bara ska vara ett bra anfallslag, utan även ett bra försvarslag – för det är så man vinner fotbollsmatcher. Vi vet att vi kommer att göra mål, det gör vi mer eller mindre alltid och därför är det viktigt att vi försvarar oss bra när det andra laget har bollen. Sen är det viktigt att man kommer tillbaka efter en förlust, för förluster kommer alltid när man spelar fotboll.

Under söndagens stängda träning inledde laget med en del övningar som bjöd in till mycket skratt och glädje – något som var planerat och önskat av Allan Kuhn.

– Jag tyckte att vi hade en bra lördagsträning där vi fick mycket av det taktiska på plats och det kände även laget. Därför ville vi ha en lite lugnare träning idag med mycket skratt och energi och det fick vi.

Sist Malmö FF spelade mot GIF Sundsvall var den femte mars i Svenska cupen då Malmö FF vann med 4-0 på Malmö IP. 

– Där finns saker som man kan ta med sig så som vårt spelsätt och hur det ställde till bekymmer för Sundsvall. Men man ska också komma ihåg att våra sista tre mål kom i slutet av matchen. Men det blir en ny match nu i Allsvenskan och Sundsvall kommer att göra allt för att göra en bra match och slå oss, men jag hoppas inte att de räcker till utan att vi är det bättre laget.

Vad är din bild av Sundsvall efter de två första omgångarna av Allsvenskan?
– Jag tycker att de har gjort det bra och att de är ett spelade lag som försöker hålla i bollen. Men fotbollen är sådan att ibland kan man stå på en poäng trots att man gjort två matcher. Men nu spelar vi på hemmaplan och har ett starkt publikstöd med oss, vi har en bra känsla på hemmaplan och den ska vi utnyttja imorgon, avslutar Allan Kuhn.

Truppen:
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Yoshimar Yotún, Pa Konate, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Kári Árnason.

Vladimir Rodic, Oscar Lewikci, Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Tobias Sana

Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins

Malmö FF – GIF Sundsvall
Måndag 11/4 klockan 19.00
Swedbank Stadion

Köp biljetter via Ticketmaster.se

huvudpartners

officiella partners