Inför Malmö FF – Gefle IF

Publicerad 06 juli 2013

Laget har knappt hunnit landa i Malmö efter bortamatchen mot Drogheda United innan det åter är tid för match. Denna gången på hemmaplan mot ett Gefle IF som gjort sig kända för sin solida defensiv på bortaplan.

Rikard Norling, Drogheda United var väldigt starka i sin defensiv och det är även Gefle IF. Kan man säga att de spelar ett rätt så liknande spel?
– Njea. Likheten kommer nog vara att det är vi som kommer få föra spelet. Även fast de båda lagen spelar zonspel som grund så skiljer sig ändå deras generella spelidé. Drogheda spelade med en forward medans Gefle spelar med två som stannar kvar i anfallsposition. Drogheda hade mer att alla elva spelarna var med i försvarsspelet. Gefle är dessutom mer systematiserade i sin offensiva.

Finns där några lärdomar ifrån torsdagens match som ni kan ta med er till matchen mot Gefle?
– Vi hade en bit av vår genomgång idag där vi tog med moment ifrån matchen mot Drogheda. Resten kommer vi ta inför torsdagens retur.

Gefle har gjort sig kända för sin solida defensiva och i bortamatchen mot Elfsborg ställde de upp med fem personer i försvaret. Vilka nycklar krävs för att ta sig igenom deras försvar?
– De senaste två matcherna har de spelat med en fyrbackslinje. Men de spelar ändå rätt liknande där de vill ha två personer i ytterzon där en går på press och den andra på understöd. Det gäller för oss att vara bestämda i vårt anfallspel och i våra passningar.

SMHI utlovar sol och 22 grader. Vilket spel kan ni utlova till åskådarna?
– Vi hoppas att vi ska vara sådär bestämda och attackvilliga som vi är som när vi spelar som bäst. Samtidigt ska vi vara medvetna om att vi inte kan vara allt för naiva för då kommer de straffa oss.

 

Truppen

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Pa Konate, Ricardinho, Erik Johansson,
Mittfältare: Jiloan Hamad, Simon Thern, Simon Kroon, Erik Friberg, Markus Halsti, Emil Forsberg, Petar Petrovic, Pawel Cibicki
Anfallare: Magnus Eriksson, Tokelo Rantie, Benjamin Fadi

Malmö FF – Gefle IF
Swedbank Stadion
Söndag 7/7 klockan 15.00
Köp biljetter i MFF Shopen eller på Ticnet.se (Finns bland annat ”Först ut”-biljetter för 140-160 kr)
Läs matchprogrammet Avsparkhär