Inför Malmö FF – Gefle IF

Publicerad 14 augusti 2015 i Nyheter

Toppstriden i allsvenskan tätnar och för MFF gäller det att göra ytterligare en i ledet av fina prestationer när Gefle IF gästar Swedbank Stadion imorgon lördag. Åge Hareide tror att medvinden efter de starka insatserna förra veckan håller i sig. – Framgångar odlar nya framgångar, säger han.

Vi går mot en guldjakt som kan bli en av de jämnaste på länge och mötet med Gefle IF är en av många viktiga matcher den kommande tiden. Åge Hareide tror att laget kommer att göra en fin prestation och berättar att det finns en bra känsla i spelartruppen efter matcherna mot FC Salzburg och IFK Göteborg förra veckan.

– Om man skapar något stort tillsammans får man ett tryggare och starkare lagbygge. Det gjorde vi mot Salzburg. Den matchen förändrande mycket och samma sak skedde med laget i fjol, säger han.

Hur förvaltar man den medvinden?

– Den förvaltar man genom att göra en bra insats mot Gefle. Och det tror jag kommer. Med framgångar odlar man nya framgångar. Det är också jätteviktigt att vi vet att allsvenskan just nu är viktigare än Champions League, säger Åge Hareide.

Lagkapten Markus Rosenberg delar uppfattningen om att helgens match är av stor betydelse.

– Det är riktigt tajt i toppen så de här måstematcherna på hemmaplan blir ännu mer ”måste”. Det kommer att bli en tuff match som vi måste vinna och som vi ska vinna, säger han.

Markus Rosenberg gjorde vinstmålet i fjolårets hemmaseger mot Gefle IF och även om det gästande laget både gör och släpper in fler mål i år än tidigare tror han att matchbilden kommer att vara bekant.

– Nästan alla lag, inte bara Gefle, kommer hit och spelar defensivt och kontrar. Så det gäller att ta hand om kontringarna, sen gör vi alltid mål framåt. Eftersom vi alla vet hur jämnt det är i toppen så är jag övertygad om att vi gör jobbet imorgon.

Det verkar också som att det blir en härlig eftermiddag på Swedbank Stadions läktare. Förra årets hemmamatch mot Gefle IF bevittnades av 11 338 åskådare. Vid lunchtid på fredagen var nästan 16 000 biljetter sålda, vilket tyder på en fin publiksiffra.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Carvalho, Rasmus Bengtsson, Kári Árnason.

Tobias Sana, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Guillermo Molins, Vladimir Rodic, Erdal Rakip.

Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Nikola Djurdjic. 

Malmö FF – Gefle IF
Lördag 15/8 klockan 16.00
Swedbank Stadion

Biljetter hittar ni i biljettluckorna, via ticnetombud eller på ticnet.se

BiljettKöp

huvudpartners

officiella partners