Inför Malmö FF – GAIS

Publicerad 19 februari 2022 i Herr,Nyheter

På söndag drar tävlingssäsongen igång med cuppremiär hemma på Malmö IP. MFF inleder gruppspelet mot division 1-laget GAIS.

Veljko Birmancevic gjorde ett av målen i 5–1-segern över Onsala i den andra omgången av årets upplaga av Svenska cupen.

Om matchen:

Avspark: 15:15
Spelplats: Malmö IP
TV-sändning: C More (Genom att teckna Plus eller Premium Plus-abonnemang här stöttar du dessutom MFF).

Matchen är slutsåld!

MILOS MILOJEViC OM:

Veckans träning
– Det har varit en bra träningsvecka med högt tempo och tuffa dueller. Hade det inte varit så hade jag varit orolig. För vissa verkar det vara drama men för mig är det normalt på den här nivån att det smäller och att spelarna inte alltid uppfattar situationer lika. Vill man spela aggressivt på matcher måste man också träna aggressivt. Vi har en trupp full av vinnarskallar och när det närmar sig match och tävling då vill alla vara med och visa upp det bästa av sig själva. Om någonting händer så pratar vi om det direkt, vi löser det och går vidare. Alla har förståelse och respekt för varandra.

Sin första tävlingsmatch som MFF-tränare
– Jag tycker inte det här ska handla om mig. Det här handlar om oss som lag och vad vi har gjort hittills på försäsongen och hur vi går in i matchen imorgon. Men det ska bli väldigt kul att kliva in i cupen och att tävlandet börjar på allvar. Det har vi alla längtat till efter ett par tuffa träningsveckor. Jag tror min främsta uppgift imorgon kommer handla om att få alla att ge allt hela vägen. Så här tidigt på säsongen kan det vara tufft att ha huvudet och benen med sig i nittio minuter men vi är snart där.

Malmö FF och Svenska cupen
– I mina ögon är MFF nummer ett, två och tre i Sverige men marginalerna har inte varit på lagets sida de senaste åren. Varför det blivit så det vet jag inte .Vi har kvalitén att vinna cupen och det är det vi alla siktar mot. Det är många i Malmö som längtar efter en cup-titel och det är något vi gärna vill ge till alla supportrar.

Statusen på Niklas Moisander
– Det är inga konstigheter med Niklas. Han har varit med och tränat under de senaste dagarna. Alla reagerar olika på det här coronaviruset och Niklas fick svårigheter med andningen när han gick tillbaka till träning. Vår lagläkare och vårt medicinska team har gjort undersökningar och allt ser bra ut och det är mycket bättre med Niklas nu. Däremot tänker vi inte ta några risker och låter Niklas vila imorgon för vi har gott om spelare som gör det bra på den positionen.

matchvärd

huvudpartners

officiella partners