Inför Malmö FF – FK Vardar

Publicerad 11 juli 2017 i Nyheter

På onsdagskvällen är MFF äntligen tillbaka i Europaspel. Vi går in i den andra kvalomgången till Champions League och startar med hemmamöte mot makedonska mästarna FK Vardar. 

Längtan efter Europa har varit stor både i klubben och hos supportrarna. I skrivande stund är över 19 000 biljetter sålda – långt fler än motsvarande hemmamatcher i tidigare Champions League-kval. Och stödet kommer att behövas för att vi ska få med oss ett bra resultat inför returen i Makedonien nästa vecka.

– Publiken har varit en fantastisk framgångsfaktor för MFF. Det hjälper oss och det gör det definitivt svårare för motståndarna. Och att få den puffen från det att vi kommer ut på uppvärmning, det är unikt för Malmö FF och det gör något extra för våra spelare, säger Magnus Pehrsson, MFF:s huvudtränare.

Mycket arbete har lagts ner på att analysera motståndarna som man inte kände så mycket till om på förhand. Men till syvende och sist gäller det för MFF att göra mer av det man redan gjort bra under säsongen.

– Jag tror att vi kan fortsätta att bygga vidare på den typen av idé vi har, det vill säga att vi går ut för att vinna och är välbalanserade så att vi inte åker på kontringar. Det är så vi egentligen sett ut hela året och det passar rätt bra här också, säger Magnus Pehrsson.

Truppen

Johan Wiland, Fredrik Andersson.

Pa Konate, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Franz Brorsson.

Mattias Svanberg, Yoshimar Yotún, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Anders Christiansen, Pavle Vagic, Teddy Bergqvist, Pawel Cibicki.

Markus Rosenberg, Behrang Safari, Alexander Jeremejeff och Felipe Carvalho saknas på grund av skador. Rasmus Bengtsson är på väg tillbaka från skada men ännu inte en del av matchtruppen.

Malmö FF – FK Vardar
Onsdag 12 juli 19:00
Swedbank Stadion

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners