Inför Malmö FF – FCK

Publicerad 04 februari 2016 i Nyheter

På fredag spelar Malmö FF sin första träningsmatch nere i Dubai då laget ställs mot FC København. De senaste träningarna har fokus legat på uppspelen bakifrån och hur spelarna ska hitta in med bollen mellan motståndarnas lagdelar och även på djupet. Allan Kuhn säger att han i fredagens match vill se ett stabilt grundspel där bollen går längs marken.

Allan Kuhn har planerat att startelvan ska spela i 65 minuter innan nya friska ben kommer in på samtliga positioner, förutom i mål där Johan Wiland står kvar hela matchen.

– Jag vill gärna se en match där vår defensiva organisation ser bra ut och att man kan se vad vi jobbat på de senaste veckorna med ett stabilt försvarsarbete. Jag vill också se offensiva idéer där våra spelare tar sig fram på olika sätt. Sen vet jag också att: när man möter FCK är det fifty-fifty vem som har bollen. Det kommer till att bli mycket närkampsspel, mycket andrabollsspel och fasta situationer – men det är ju också en del av fotbollen. Jag ser fram emot en riktigt, riktigt bra träningsmatch, säger Allan Kuhn och fortsätter:

– Vi möter ett lag som är lite längre fram i sina förberedelser än oss. FCK spelar tävlingsmatch redan den 29:e februari men jag ser gärna bra organisation, hårt jobb och att spelarna jobbar för varandra – Inte minst de som startar matchen, innan vi gör byten och ändrar om.

Inför träningsmatchen mot danska Fremad Amager hemma i Malmö gav Kuhn spelarna order att gå ut och visa framfötterna och göra det som de övat på de två första veckorna. Inför fredagens träningsmatch säger MFF:s chefstränare att vi kan förvänta oss mer av laget men att FCK är ett betydligt bättre motstånd än Fremad Amager.

– Därför blir detta en värdemätare som är väldigt bra för oss där vi får se var vi är med det som vi arbetat med och hur vi, just nu, står oss mot ett av de bästa lagen i norden.

Under torsdagens träningspass sken solen över träningsplanerna på Sport City i Dubai och temperaturen uppmätes till omkring 26 grader. Under fredagen väntas det bli ännu varmare men Allan Kuhn ville inte lägga någon större fokus på den gassande värmen.

– Jag brukar gå in med inställningen ”gilla läget”. Vi vet att vi ska spela match klockan 15.00 i ett varmt Dubai, det finns inte så mycket att göra än att inse förutsättningarna och gilla läget. Samma sak när vi ska spela på konstgräs – gilla läget! Vi kan inte gå omkring och ödsla tid och energi på någonting som vi ändå inte kan påverka.

Innan spelarna lämnade torsdagens träningspass samlades alla i en stor ring där Kuhn hade ett peptalk inför fredagens match.

– Jag påpekade för spelarna att de spelar i Malmö FF och spelar du i Malmö FF så vet du att du är i ett lag med riktigt, riktigt bra fotbollsspelare. I vårt lag finns en konkurrenssituation och därför ska du som spelare ge max varenda gång som du tränar med- eller spelar för MFF.

– Jag frågade även spelarna om där fanns någon som visste hur många landslagsspelare – på seniornivå –  som vi har i fredagens startelva. Jo Inge Berget sa svaret direkt: elva. Det är en kvalitetsstämpel på spelartruppen och för MFF generellt. Det är också ett bevis på att Danne fixat en jättebra trupp och det är vi tacksamma för, avslutar Allan Kuhn.

Alla spelare som är tillgängliga är uttagna.
Planerad startelva:

Wiland-
Tinnerholm, Árnason, Bengtsson, Konate-
Rodic, Eikrem, Lewicki, Berget-
Rosenberg, Kjartansson

Bänk:
F. Andersson
M. Johansson
Yotún
Brorsson
Carvalho
P. Johansson
Rakip
E. Andersson
Christiansen
Svanberg
Bergqvist
Molins
Mehmeti

Malmö FF – FC København
The Sevens Stadium, Dubai (fritt inträde)
Klockan 15.00 (12.00 svensk tid)

Matchen visas även på C More Sport och på cmore.se

Följ matchen via Storify och använd hashtag #FCKMFF på Twitter och Instagram.

huvudpartners

officiella partners