Inför Malmö FF – FC Nordsjälland

Publicerad 10 oktober 2013

Malmö FF träningsspelar mot FC Nordsjälland för att hålla ångan uppe inför den allsvenska avslutningen. Rikard Norling väljer dessutom att starta med två spännande ungdomar i Erdal Rakip och Johan Hammar.

– Anledningen till att vi spelar denna matchen är för att vi vill hålla uppe någon sorts matchmomentum i våra kroppar och inte ha för lång tid mellan våra matcher. Vi har dessutom inte något behov av något matchuppehåll som vi kanske hade vid det senaste landslagsuppehållet och vi kom ifrån en tid med extremt mycket matchande. Vi ser på det som en vanlig match, fast det är en träningsmatch. Vi planerar inte att göra så många byten som man brukar göra i en träningsmatch, berättar Rikard Norling

Rikard Norling väljer att ge ungdomarna Erdal Rakip och Johan Hammar förtroende i startelvan.

– Erdal är en toppspelare vill jag säga. Han har tagit fantastiska kliv i år och det ska bli roligt att se honom imorgon. Det skulle inte förvåna mig om han är etablerad startspelare till hösten nästa år. Johan Hammar har varit mer eller mindre outstanding i U19 och U21 matcherna som han spelat och just därför kommer det bli intressant att se honom mot mer högkaratigt motstånd.

Vilka svar vill du ha med dig ifrån matchen?
– Jag vill mer att vi driver vidare på vår spelidé och inte fokuserar på hur de spelar. Vi kommer att få bekänna färg då de är ett riktigt bra lag. Därför hoppas jag att vi får bra motstånd och att vi kan driva vidare med vårt eget spel.

Startuppställning:

Dahlin
Albornoz – Jansson – Hammar – Ricardinho
Hamad – Friberg – Rakip – Forsberg
Eriksson – Molins

Robin Olsen
Matias Concha
Marcus Hortén
Victor Wernersson
Petar Petrovic
Pawel Cibicki
Benjamin Fadi

Malmö FF – FC Nordsjälland
Hästhagens IP
Fredag 11/10 klockan 12.00

Pris:
Vuxen: 60 kr
Ungdom: 40 kr
Årskortinnehavare: gratis