Inför Malmö FF – FC Köpenhamn

Publicerad 02 oktober 2019 i Nyheter

Ett hett nordiskt derby går av stapeln på Stadion under torsdagen.

Uwe Rösler och Anders Christiansen, med ett nytt purfärskt kontrakt, på presskonferensen i Stadions Mediacenter.

I den andra omgången i UEFA Europa Leagues gruppspel möter MFF danska mästarna FC Köpenhamn i ett laddat nordiskt toppmöte.

FC Köpenhamn, under ledning av norrmannen Ståle Solbakken, vann sin första match i gruppspelet mot FC Lugano. MFF å sin sida åkte på en sen uddamålsförlust på bortaplan mot FC Dynamo Kiev. Nu är siktet inställt på revansch.

– Det blir häftigt och det har varit mycket snack bland oss danska spelare om hur viktigt det är att prestera. Vi vill visa för det danska folket vilken nivå vi håller, säger Anders Christiansen.

På dagens presskonferens avslöjades att MFF:s mittfältsdynamo kritat på ett nytt femårskontrakt. Huvudpersonen såg ut att trivas på podiet och att prata om torsdagens match.

– Det är två storklubbar som möts och det finns förstås en rivalitet. Städerna ligger så nära och nu ska vi mötas i Europa League, det händer inte varje dag. Våra supportrar ser fram emot att få mäta sig med FCK. Vi vill konkurrera och vara störst i Norden.

Dansk media ställde spörsmål om vem som är favorit.

– För mig är det inte så viktigt. Många journalister i Danmark säger att FCK är långt mycket bättre än oss. Vi får se imorgon när det har spelats 90 minuter, säger Anders Christiansen.

MFF-tränaren Uwe Rösler gladdes även han åt utmaningen som väntar.

– Jag är väldigt glad att vi som grupp kan leverera den här matchen till våra supportrar, de har väntat länge. Det ligger en fantastisk kväll framför oss. Över två matcher mot FCK vill vi ta fler poäng, för det är vad som behövs för att gå vidare från gruppen.

Truppen

huvudpartners

officiella partners