Inför Malmö FF – Falkenbergs FF

Publicerad 01 mars 2019 i Nyheter

Trots det tråkiga resultatet i måndagens match i Växjö är det ännu inte över. MFF ska studsa tillbaka och maximera chanserna för avancemang.

Malmö FF – Falkenbergs FF
Lördag 2 mars 16:00
Stadion
Köp biljett 

Malmö FF åkte på en tung förlust i slutminuterna på bortaplan mot Östers IF i den andra omgången av Svenska cupens gruppspel. Resultatet i Växjö innebär att MFF inte har avancemangschans i egna händer när gruppspelet avgörs, utan är beroende av att smålänningarna förlorar borta mot Degerfors IF.

– Vi fick alla något av en chock. Genom att ge bort målet i sista minuten gjorde vi det svårt för oss att gå vidare, säger Uwe Rösler.

– Det var en utmaning för oss att ställa om efter matcherna mot Chelsea. Jag har varit i den situationen själv som spelare. Men det är ingen ursäkt. Vårt mål är att vinna varenda match.

MFF-tränaren vill inte bedöma chanserna att den andra matchen går vår väg, utan pratade efter fredagens träning istället om vikten av att studsa tillbaka snabbt och fokusera på den egna prestationen.

– Vi måste visa en reaktion. Både för vår egen skull och för supportrarna och alla omkring oss. Så som spelarna såg ut idag kommer vi att vinna matchen om vi spelar på det sätt som vi ska. Ingen tvekan.

– Jag vill se en stark prestation som avspeglar sig i resultatet.

I MFF-truppen saknas fortsatt Franz Brorsson, Markus Rosenberg och Guillermo Molins på grund av skada.

Truppen

1. Dusan Melichárek
27. Johan Dahlin
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
10. Carlos Strandberg
14. Anders Christiansen
15. Anel Ahmedhodzic
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
19. Erdal Rakip
22. Adi Nalic
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim

huvudpartners

officiella partners