Inför Malmö FF – Falkenbergs FF

Publicerad 29 mars 2014

Malmö FF genomförde idag sitt sista träningspass inför den allsvenska premiären mot Falkenbergs FF. Äntligen var ordet på många av spelarnas läpparna när de fick beträda den – för årstiden – fantastiskt gröna gräsmattan inne på Swedbank Stadion.

Efter träningen var det många av spelarna som började spela fotbollstennis inne i omklädningsrummet och efter ett tag gjorde även Åge Hareide ett kort gästspel. Stämningen inför premiären tycks vara väldigt god i spelartruppen.

– Det är väldigt stor glädje i truppen och jag tror att det bygger på en stark trygghet. Alla spelarna har väntat så länge på premiären och nu vill de bara släppa ut allt. De har fått jobba med varandra länge och de känner sig trygga och bekväma efter vår framgång i cupen. Det finns en väldigt positiv energi i laget och jag hoppas att vi kan få ut all energi imorgon, säger Malmö FFs tränare Åge Hareide.

Hur trygg är du i laget inför imorgon?
– Väldigt trygg! Jag hade kunnat spela med en hel del andra killar och fortfarande känt mig lika trygg. Vi är inte bara ett elvamannalag utan vi ska kunna gå runt på 15-16 personer och jag känner trygghet i alla.

Under lördags förmiddagen hade det sålts över 17 000 biljetter där bland annat övre etage på den södra kortsidan var helt slutsåld och mycket tyder på en publiksiffra kring 20 000 åskådare.

– Det är helt fantastiskt! Det är ett privilegie att få träna ett lag som kan intressera och få hit 20 000. Självklart sätter det viss press på oss men vi ska försöka bjuda tillbaka i ett förhoppningsvis fint skåneväder.

Under träningen idag pratade du mycket om att spelarna skulle spela på ett tillslag och att spelet skulle gå snabbare, var du missnöjd med bolltempot mot BP?
– Ja, det var jag. Samtidigt var det vår första match för året inne på Swedbank Stadion och det tar lite tid innan man känner sig hemma på nytt underlag. Vi har spelat på konstgräs mestadels under vintern men nu ska vi spela på en gräsmatta inne på Swedbank Stadion som är helt fantastisk.

Truppen
Olsen
Özen – Jansson – Helander – Albornoz
Kroon – Halsti – Johansson – Forsberg
Eriksson – Rosenberg

Avbytare (En ska bort):

Zlatan Azinovic
Matias Concha
Johan Hammar
Simon Thern
Petar Petrovic
Erdal Rakip
Pawel Cibicki
Amin Nazari

 

Malmö FF – Falkenbergs FF
Söndag 17.30
Swedbank Stadion
Allmän flaggdag

Du köper dina biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se
Ladda upp genom att ladda ner matchprogrammet Avspark här