Inför Malmö FF – Falkenbergs FF

Publicerad 22 september 2015 i Nyheter

Imorgon tar vi emot Falkenbergs FF som kämpar för allsvensk överlevnad. Tillbaka i MFF-truppen är Oscar Lewicki och Kári Árnason som missade matchen mot Djurgårdens IF på grund av avstängning.

Båda lagen som drabbar samman på Swedbank Stadion på onsdagskvällen kommer med färska vinster i bagaget. Malmö FF vann som bekant bortamatchen mot Djurgårdens IF i söndags och Falkenbergs FF lyckades på sitt håll besegra Halmstads BK i Hallandsderbyt.

Vårens möte i Falkenberg slutade 3-3 efter en svängig match. Olof Persson minns att MFF misslyckades med att komma upp i normal standard i matchens inledning.

– Det gjorde vi inte där och det är något som har varit återkommande hela tiden. Falkenberg har också duktiga spelare, bland annat Hakeem Araba som var i storform under våren och gjorde många mål. Vi gav dem för mycket utrymme. Det handlar om att göra försvarsjobbet, säger Olof Persson.

MFF går in med målsättningen att vinna samtliga resterande matcher i allsvenskan och för Falkenberg gäller det att plocka de nödvändiga poängen som krävs för att undvika degradering.

– De som spelar för sin allsvenska existens får mer panik ju färre matcher det är kvar att rädda kontraktet på. Jag har sett många matcher med Falkenberg och de krigar på helhjärtat så länge de är kvar i matchen. Men om de får ett mål emot sig ser det ut som att de tappar huvudet lite. Det är viktigt för oss att veta att vi fortsätter att trumma på när vi väl får ett mål. Då tror jag att det dåliga självförtroendet kommer att lysa igenom, säger Olof Persson.

Malmö FF och MFF Support vill i samband med matchen också bjuda in till förfest med tema Oktoberfest. Klockan 17:30 sätter vi igång på Supportertorget. Läs mer här.

Malmö FF – Falkenbergs FF
Swedbank Stadion
Onsdag 23/9 kl 19:00
Köp biljetter

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Anderas Vindheim, Pa Konate, Kári Árnason, Franz Brorsson, Carvalho, Yoshimar Yotún.

Magnus Wolff Eikrem, Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Enock Kofi Adu, Tobias Sana, Pawel Cibicki, Oscar Lewicki.

Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg, Jo Inge Berget.

huvudpartners

officiella partners