Inför Malmö FF – Drogheda United

Publicerad 10 juli 2013

Rikard Norling har tagit ut samma trupp som spelade mot Gefle i helgen. Laget är piskat till att göra mål för att gå vidare till nästa kvalomgång och Rikard Norling lovar att laget kommer gå betydligt mer offensivt än i bortamötet.

I förra veckans bortamatch mot Drogheda United bjöd hemmalaget på tufft och hårt motstånd och med sitt fysiska spel lyckades de stänga till bakåt och få med sig 0-0 till Swedbank Stadion. Ett resultat som blivit väldigt diskuterat. Men för Rikard Norling är det glasklart: Det är fördel Malmö FF.

– Vi spelar över två matcher och går in efter paus med 0-0. Vi har en god tro på oss själva och att vi kommer att göra en bra insats så jag hoppas på en fin match. Imorgon spelar vi på vår hemmaplan och vi kommer gasa på. Så som vi spelade i Gefle-matchen har vi mer att hämta än den vi spelade på Irland. Mot Gefle hade vi väldigt bra rörelse utan boll och vi hade många fina djupledslöpningar som öppnade upp ytor över hela planen.

Drogheda United spelade även dem match i söndags när de fick 0-0 hemma mot Shelbourne. En match där tränaren Micke Cooke valde att spara stora delar av den startelva som startade mot MFF senast.

– Jag tror inte att deras spel här imorgon kommer att skilja sig speciellt mycket om du jämför med förra veckan. De kommer troligtvis ha samma uppställning med 4-1-4-1 där de kommer tighta till det, satsa på kontringar och även lägga stor fokus på fasta situationer.

Åskådarna på Tallaght Stadium kunde i förra veckan se att Drogheda United valt att dra in linjerna och minska planens bred (Vilket är okej enligt regelboken) och på så sätt tvingade de ihop spelet vilket resulterade i mycket närkamper och mindre ytor för tekniska nummer. Planen inne på Swedbank Stadion erbjuder större ytor vilket bland annat Jiloan Hamad tror kommer betyda mycket för MFFs spel. Rikard Norling förstår sin lagkapten men tror att kraften och självkänslan hos laget sitter i väggarna på Swedbank Stadion.

– Planen kommer att påverka mycket men själva atmosfären som finns här…det är verkligen vår hemmaplan med allt positivt som finns runt omkring. Det är helheten med planen, läktarna, dofterna, ljuset – allt.

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Pa Konate, Ricardinho, Erik Johansson,
Mittfältare: Jiloan Hamad, Simon Thern, Simon Kroon, Erik Friberg, Markus Halsti, Emil Forsberg, Petar Petrovic, Pawel Cibicki
Anfallare: Magnus Eriksson, Tokelo Rantie, Benjamin Fadi

Malmö FF – Drogheda United
Swedbank Stadion
Torsdag 11/7 klockan 19.00

Köp biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se