Inför Malmö FF – Djurgårdens IF

Publicerad 23 april 2016 i Nyheter

Allan Kuhn och Malmö FF är på jakt efter lagets andra raka seger när Djurgårdens IF gästar Swedbank Stadion. MFF-tränaren vill se ett Malmö FF som snabbt stressar Stockholmarna för att minska deras chanser att slå inlägg till deras långa anfallare och att en stabil defensiv ska bana vägen för tre poäng.

– Djurgården gör ofta samma saker, men de gör det på ett fantastiskt sätt. De hänger ihop som lag där de är speciellt bra på inläggspel samt fasta situationer och så har de två målgörare där framme. Jag tycker det är rättvist att de ligger högst upp i tabellen, säger Allan Kuhn.

Segerreceptet i matchen mot IF Elfsborg var ett Malmö FF som lågt kompakt med lagdelarna och att de försvarade sig över hela banan.

Inför matchen mot Djurgårdens IF vill Allan Kuhn att MFF snabbt och effektivt ska pressa och stressa motståndarna så att de inte får tid att slå inlägg till deras långa anfallare.

– De kommer gärna runt på kanterna, speciellt vänsterkanten, där de sedan försöker slå inlägg mot Ranegie och Sam Johnson och då gäller det för oss att stressa dem innan de hinner slå bollen. Det gäller att pressa högt och göra det klokt. Precis som när vi vann bollen högt upp i banan mot Elfsborg i samband med vårt mål, säger Kuhn och fortsätter:

– Det kommer bli många andrabollar imorgon och mycket duellspel. Vi har också en del saker som vi kan straffa dem med, så förhoppningsvis blir det en bra match där vi får med oss tre poäng, avslutar Allan Kuhn.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Yoshimar Yotún, Pa Konate, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Felipe Carvalho

Tobias Sana, Jo Inge Berget, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Oscar Lewicki, Vladimir Rodic,

Guillermo Molins, Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson

Malmö FF – Djurgårdens IF
Söndagen den 24 april klockan 15.00
Swedbank Stadion

BiljettKöp

huvudpartners

officiella partners