Inför Malmö FF – Djurgårdens IF

Publicerad 17 september 2021 i Herr,Nyheter

Det står viktiga poäng på spel när MFF under lördagen tar emot Djurgårdens IF hemma på Eleda Stadion. Det är ett revanschsuget hemmalag som laddar för match, menar MFF-tränaren.

Toppmatch mot gästerna som just nu ligger tre poäng före de himmelsblå i tabellen. Det är förutsättningarna inför Malmö FF match mot Djurgårdens IF på lördagseftermiddag. Biljetterna till matchen är slutsålda och det är på förhand en känsloladdad tillställning som väntar. I Stockholmslaget hittar vi förre MFF:aren Magnus Eriksson som just nu toppar allsvenska poängligan, skuggad av vår lagkapten Anders Christiansen.

Matchinformation

Malmö FF – Djurgårdens IF
Lördag 18 september 15:00
Eleda Stadion
TV-sändning: discovery+

Biljetterna till matchen är slut.

Jon Dahl Tomasson om:

Morgondagens matchbild
– Alla matcher är viktiga och vi går alltid ut på plan för att vinna och ta tre poäng. Morgondagens match har förutsättningarna för att bjuda på riktigt fin fotboll. Vi är revanschsugna och kommer kliva in i matchen med hög energi. Djurgården är ett stabilt lag som kommer från en derbyvinst så de kommer säkert hit med gott självförtroende. Vi ser fram emot morgondagen.

Johan Dahlin startar i målet
– Det är härligt att vi får Johan tillbaka, han är en målvakt med stor pondus som styr sitt försvar väl. Ismael ska ha en ros för han har gjort det riktigt bra i en väldigt svår situation. Han kom direkt från spel med Degerfors och rakt in i ett kval till Champions League och ett till ett lag med helt andra ambitioner än vad han kanske varit van vid. Så Ismael förtjänar all beröm. Men så klart vill alla lag har tillgång till sin förstamålvakt.

De senaste poängtappen
– Vi har ett par resultat bakom oss som vi inte är helt nöjda med. Tittar vi däremot på prestationen så tycker jag vi gjort det bra. Men det är klart att när man spelar på två fronter, både och vara framgångsrik i både Allsvenskan och Europa då krävs det något alldeles extra från hela laget. Men vi är Malmö FF, vi vill göra det omöjliga möjligt och vi har varit framgångsrika i Europa genom att kvala in oss till Champions League och vi är med och utmanar om SM-guldet. Det är en påfrestning, både fysiskt och mentalt men det är här vi vill vara.

Läget i tabellen
– Jag tycker det är fantastiskt att det är så många lag inblandade i toppen. Det gör ligan spännande och lagen kommer ta poäng av varandra. Visst har vi tre poäng upp till förstaplatsen men säsongen i lång, den varar ända in i december månad så det är mycket kvar att spela om.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners