Inför Malmö FF – Djurgårdens IF

Publicerad 30 juni 2020 i Herr,Nyheter

På onsdagskvällen tar Malmö FF emot Djurgården i den femte omgången av Allsvenskan.
– Jag vet att det är många MFF:are som vill ta revansch efter vad som hände här ute förra säsongen, sa Jon Dahl Tomasson efter lagets sista träning inför matchen.

Efter att ha hämtat upp ett 0–2 underläge borta mot AIK väntar nu ny match mot ett nytt Stockholmslag när Djurgårdens IF besöker Eleda Stadion under onsdagskvällen. En match som tränare Jon Dahl Tomasson längtar till.

– De är regerande mästare och jag vet att det är många MFF:are som vill ta revansch på Djurgården efter vad som hände här ute förra säsongen. Det är ett lag som har samma ambition som oss, att vinna varje match, så vi behöver var noga i allt vi gör och minimera misstagen imorgon.

Trots att regnet piskade var det många skratt på lagets sista träning inför den femte omgången av Allsvenskan. Efter premiärsegern hemma mot Mjällby har MFF radat upp tre oavgjorda matcher i seriespelet och ligger på en femteplats i tabellen.

– Förra matchen mot AIK var en riktig kamp, lite mer ett krig än fotboll. Vi visar en fantastisk mentalitet genom att komma tillbaka från ett tvåmålsunderläge, det tar vi med oss. Jag gillar hur våra inhoppare kommer in och tillför god energi.

– Imorgon vill jag se att vi spelar mer fotboll. Vad jag menar med det är att vi måste våga spela framåt och ha ett varierande anfallsspel, sa Jon Dah Tomasson efter träningen.

Djurgårdens Fredrik Ulvestad gjorde tre mål i förra omgången. .

Efter två raka förluster kommer Djurgårdens IF senast från en 5-0 seger mot Kalmar FF i en match där norrmannen Fredrik Ulvestad stod för ett hattrick. DIF ligger precis som Malmö FF på sex inspelade poäng på de fyra första omgångarna.

– De har haft en säsongsinledning som varit lite upp och ner men de kommer hit med gott självförtroende. När det gäller oss tycker jag att vi stundtals visat upp riktigt fina spelkombinationer i vårt anfallsspel. Sen kan vi bli mer noggranna i avsluten och de sista avgörande passningarna.

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners